İngiltere’de Genelkurmay Başkanının durup dururken savaş açıklaması yapması şaşkınlıkla karşılandı. Rusya’dan gelecek bir tehditin varlığını ileri süren bu adam, asker sayısının artmasını istiyor. Bu açıklamalar bize, 2022 Temmuz ayında Rusya-Ukrayna Savaşı sürerken, İngiltere’nin Ukrayna’ya silah vermesi üzerine, Moskova’daki Basın Sözcüsü İngiltere’yi işaret ederek, Ülkesinin elindeki silahlarla Atlantik Sularına gömmekle tehdit etmesini hatırlattı.

Açıklamayı okuduktan sonra neden 3. Dünya Savaşı konusunda Rusya’yı hedef gösterdiği anlaşılmıyor. Putin, Rusya’ya bir nükleer saldırı olmadığı sürece bizde nükleer kullanmayacağız demişti. Ortalığı karıştırmak isteyen İngiliz General’e cevap Başbakanlıktan geldi ve zorunlu askerliğin olmayacağı açıklandı.  

İngiltere Genelkurmay Başkanı General Patrick Sanders, Rusya’nın ‘İngiliz sistem ve yaşam tarzını yenilgiye uğratmayı’ planladığını söyleyerek, İngiliz vatandaşlarının Rusya ile olası bir savaşta mücadele edebilmek için ‘eğitimli ve donanımlı’ olması gerektiğini vurguladı.

İngiltere Genelkurmay Başkanı: İngiliz vatandaşlarının Rusya ile olası bir savaşta karşılaşmak için ‘eğitimli ve donanımlı’ olması gerek dedi. General Sanders de, olası bir çatışmaya hazırlık amacıyla askeri sayının artırılmasının ‘tüm ulusun katılımıyla’ yapılması gerektiğini söyledi.

Bu, NATO’nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile savaşa girmesi durumunda, İngiliz erkek ve kadınların silahlı kuvvetlere çağrılmaya hazır olmaları gerektiğine dair bir uyarı olarak görüldü.

Savunma Bakanı Grant Shapps geçen hafta yaptığı bir konuşmada, “İngiltere, savunma ekosisteminin tamamen hazır olmasını sağlaması gerekiyor” dedi. Ancak Başbakanlık, askerlik hizmetinin isteğe bağlı kalacağını söyleyerek zorunlu askerlik modeline yönelik herhangi bir adımı reddetti. General Sanders, asker sayısı ve askeri harcamalarda yapılan kesintileri eleştirdi.

Sanders, Londra’nın batısındaki Uluslararası Zırhlı Araçlar Konferansı’nda yaptığı konuşmada, İngiltere’nin ordunun sayısını üç yıl içinde acilen 74 binden 120 bine çıkarması gerektiğini söyledi.
Ancak bunun yeterli olmadığını ve bunu ‘vatandaşlardan oluşan’ bir ordunun eğitilmesi ve donatılmasının takip etmesi gerektiğini vurguladı. Bunun tüm Avrupa’da yaşandığına işaret eden General Sanders, şu ifadelerle devam etti;

"Rusya tehdidinin yakınlığını daha şiddetli hisseden Doğu ve Kuzey Avrupa’daki dostlarımız, şimdiden ihtiyatlı davranarak ulusal seferberliğin temellerini atıyorlar. NATO Askeri Komitesi Başkanı’nın geçen hafta uyardığı ve İsveç hükümetinin yaptığı gibi, ihtiyaç duyulduğunda toplumlarımızıN savaş durumuna getirilmesini sağlayacak hazırlık adımları atmak artık sadece arzu edilen bir şey değil aynı zamanda zorunludur."

General Sanders ayrıca, “Bağımlı olmayacağız ve savaş öncesi kuşak olarak biz de benzer şekilde hazırlanmalıyız. Bu tüm ulusun katılımıyla gerçekleştirilecek bir girişimdir. Ukrayna, savaşları düzenli orduların başlattığını, yurttaş orduların ise kazandığını acımasızca gösteriyor” diye ekledi.

Bu açıkalamalara baktığımız zaman İngiltere’de birilerinin ülkeyi savaşa hazırlamak istediğini görüyoruz. 3. Dünya Savaşı’nın çıkmayacağını ama gelecekte Pasifik Bölgesinde Çin ve ABD arasında çatışmaların çıkacağı öngörülüyor. Bunun kaynağı da Taiwan’a yapılacak bir saldırı olabilir. Bunu da bize zaman gösterecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.