Prostat şikayetleriyle ilgili olarak en az 15’le 30 günlük süreyle aşağıda belirtilen doğal ürünler kullanılarak sonuçları dikkatlice izlenmelidir. Bu süre zarfında şikayetlerde azalma olması halinde uygulamaya devam edilmelidir. Aksi taktirde işinin ehli bir ürolog vasıtası ile kesin sebep tespit edilerek tedavi yolları araştırılmalıdır.

1-PROPOLİS (Latince adı: “Propolim”)

Bakteriler, virüsler ve mantarlar üzerinde etkili olduğu bilimsel olarak kabul edilen bir arı ürünüdür. “Küçücük bir kovanda yaşayan 60.000 ila 80.000 civarındaki arının ve larvalarının çeşitli hastalıklardan korunması için” arılar tarafından üretilen bir maddedir.

Çin, Güney Kore, Brezilya, Arjantin, Almanya gibi ülkeler başta olmak üzere birçok ülkede çeşitli formatlarda tedavi edici olarak kullanılmasına rağmen, ülkemizde sadece tentür halinde temin etmek mümkündür.  Bir bardak suya 20 – 25 damla propolis tentürü damlatarak içilebilir. Hem bağışıklığın desteklenmesi hem de enfeksiyonlar üzerinde olumlu etkileri vardır.

2-KABAK ÇEKİRDEĞİ (Latince adı: “cucurbita pepo”)

Kabak çekirdeği “testosteronun dihidro testosterona dönüşmesini engelleyen, cucurbitanin” adlı bir bileşik içerir. Ayrıca bünyesinde çinko, alanin, glisin ve glutamik asit bulunmaktadır. Amerikalı yazar Dr James A. Duke “Yeşil Eczane” adlı kitabında “çinko’nun prostatı küçülttüğü ispatlanmıştır ” demektedir.

Bu nedenle prostat şikayetiniz olsun ya da olmasın özellikle “akşamları abur cubur yemek yerine bir kase çiğ kabak çekirdeği yemeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.”

3-KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI (Latincesi: “Cucurbita semen oleum”)

Soğuk sıkım metoduyla elde edilen kabak çekirdeği yağı” zengin içeriği sayesinde daha çok miktarda kabak çekirdeğinin sağlayacağı faydanın daha kısa sürede, daha kolay yolla elde edilmesini sağlayacaktır.

4-SAW PALMETTO (cüce palmiye ağacı): (Latincesi: “serenoa repens”)

Amerika’nın güney batısında yetişen bodur bir palmiye türüdür. Testosteronu, dihidro testosterona dönüştüren “testosteron-5-alfa-redüktaz adlı enzimin” faaliyetine engel olur. Prostat büyümesini önlemede etkili olduğu çok uzun zamandır kabul edilmektedir. Ülkemizde ekstrat olarak tablet halinde satılmaktadır.

5-MEYAN KÖKÜ (Latince adı: “ Glycyrrhiza glabra”)

Meyan köküde “testosteronun dihidro testosterona dönüşmesini engelleyen iki bileşik içerdiği için prostat büyümesini önlemede etkilidir.” Ancak uzun süreli ve yüksek dozlarda kullanılması halinde baş ağrısı yapabilir.

6-ISIRGAN OTU (Latince adı: “Urtica dioica”)

Yapılan araştırma sonuçlarına göre, ısırgan otu kökü özütü prostat büyümesi tedavisinde etkili sonuçlar vermiştir. “Alman tıbbi herbalistler günlük 2 – 3 çay kaşığı ısırgan ekstratı alınmasını önermektedir.”

7-TAFLAN (kara yemiş) (Latince adı: “pygeum africanum”)

Karadeniz bölgesine has bir bitki olan kara yemiş İstanbul boğazından Gürcistan’a kadar kendiliğinden yetişmektedir. Meyvesi ve ağaç kabuğu özütü tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Ancak “kesinlikle fazla tüketilmemelidir.”

8-YABANİ KEKİK (zahter)  (Latince adı : “ florentemque thymo “)

Bir tatlı kaşığı kekik, iki su bardağı dolusu kaynamış suyla demlenerek içilebilir. Yahut toz haline getirilerek kabak çekirdeği yağı veya zeytin yağı ile karıştırılarak da yenilebilir.

9-KETEN TOHUMU YAĞI (Latince adı: Oleum Linum Usitatissimum)

Prostat sorunlarında “temel yağ asitleri eksikliğinin de rolü olduğu için” günde iki – üç defa soğuk sıkılmış 15-20 ml keten tohumu yağı kullanmak yararlı olabilir.

10-ÇİNKO

Çinko eksikliği vücudumuzu birçok açıdan etkilediği gibi prostat sorunlarına da yol açabilmektedir.” Bu nedenle “çinko içeren gıdalarla beslenmeye ağırlık vermek” ya da (vakit sıkıntısı olanlar için) günde iki defa aç karnına Çinko içerikli kalsiyum, magnezyum tabletleri almak yararlı olabilir.

11-“Brokoli, karnabahar, kereviz, enginar ve pırasa tüketimi de  prostat şikayetlerinin giderilmesinde yararlı olabilir.” Özellikle sıkma suları içilirse daha etkilidir. Yemek olarak ya da kaynatılıp suyu içilerek de kullanılabilir.

Dünyanın kötü gidişatına ve bizlere yansıyan tüm olumsuzluklara rağmen sağlıklı ve mutlu şekilde gönlünüze göre iyi bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.