İnsanlar genelde “çok uzun bir süre sağlıksız beslenip, sağlıksız bir yaşam tarzı sürerek şikayetleri artıp organları ya da sistemleri hasta olana kadar bekliyor,” sonra da “çaresiz bir şekilde herhangi bir sağlık kuruluşuna ya da tanıdığı bir doktora veya ünlü bir profesöre giderek kısa bir sürede iyileştirilmesini” istiyor.

Doktorlar da sağlık sistemi gereği olarak “ilaç ya da başka bir yolla hastalık belirtilerini ortadan kaldırarak” hastayı rahatlatıyor. Bu durum ise aynen “arabanın yağ lambası yanıyor diye servise giden bir aracın, motorundan yağ lambasına giden kabloların kesilerek yağ lambasının söndürülmesi” gibidir.

Yağı değiştirilmeden yağ lambası söndürülen bir aracın, bir süre sonra “motorunun yanıp arızanın ve masraflarının daha da büyüyerek tekrar servise gelmesi” neyse, “semptomları bastırılarak taburcu edilen hastanın, bir süre sonra çok daha ciddi hastalıklar ve masrafla sağlık kuruluşuna tekrar gelmek üzere taburcu edilmesi de” aynı şeydir.

Bu nedenle her fırsatta diyorum ki “aracınızı ya da cep telefonunuzu tanıdığınız kadar vücudunuzu tanıyarak hastalık nedenlerini öğren.” Çünkü “hastalık nedenleri ve çözümleri korktuğunuz ya da bize öğretildiği kadar anlaşılmaz, karmaşık veya gizemli değiller.

Hastalığın adı ne olursa olsun tamamının nedeni de genellikle “kendi yaptığımız yanlışlar sonucu vücudumuzda oluşan toksinler, iltihaplanmalar, mikro gıda yetersizlikleri ve herhangi bir nedenle bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu ortaya çıkan hücresel fonksiyon bozukluğu ve buna bağlı olarak doku, organ ya da sistemlerimizin görevini yapamayacak hale gelmesinden başka bir şey değildir.

İnsan vücudu “hiçbir zaman ve hiçbir şekilde tesadüfen sebepsiz ya da habersiz aniden hasta olmaz.” Eğer bir insan hasta ya da vücudunun herhangi bir yerinde ciddi şekilde şikayet edecek hale gelmişse, “öncesinde alerji, ağrı, ateş, çarpıntı, tansiyon, kusma, ödem, ciltte lekeler, yaralar ve benzeri belirtilerle defalarca ikaz edilmiş demektir.

Bu ikazların dikkate alınmaması ya da “şikayet nedenlerinin tespit edilerek ortadan kaldırılması yerine, sadece belirtilerin (semptomların) çeşitli şekillerde yok edilerek asıl nedenler maskelendiği için daha çok hasta olduğumuz bilinmelidir.

Hasta oluşumuzun “çok net ve belirli sebepleri vardır.” Eğer en basit şekliyle bile “hastalık sebepleri öğrenilir ve bunların ortaya çıkmasına neden olan yanlış alışkanlıklar ortadan kaldırılırsa” hastalıkların pek çoğunu daha en başından “hem çok kolay hem de çok ucuz bir şekilde önlemek mümkündür.”

Yeni haftaya yeni sağlık anlayışıyla başlayabilmeniz dileğiyle…”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.