Meslek sözcüğü saygınlık açısından çok önemli bir değer ve anlam taşır.

Sahipleri de bu saygınlığa uygun olmaları gerekir.. İster koşullarmış ister kendi hür iradesiyle seçmiş olsunlar bu mesleği.. Önem ve ağırlığını taşıyor olabildiğimiz meslekler toplum için ideal olanlardır..

Ağırlık derecesi ve taşınabilir olma özelliği açısından sayısız meslekler olsa da,taşıyan kişinin bu SAYGINLIKla birebir örtüşmesi son derece önemlidir... Ve her meslek sahibi bu üstün özelliğe uygun yapıda bulunmuyorsa o ülkenin her alanda seçkin konuma gelme şansı yok denecek kadar azdır..

Gelelim soyut ya da somut düzeyde ağırlıklı mesleklere…

Beden gücü anlamında, yumruğu ile bir mandayı devirecek kadargüçlü olan boksör başarıya karşıdaki rakibinden daha yakındır.

Onun mesleği hayati tehlike taşıyan en ağır mesleklerden biridir. Masa gerisinde, türkü söyler gibi zevk veren sözüm ona meslekler de vardır hiçbir zihinsel,bedensel ağırlığı taşımayan veya ölüm tehlikesi olmayan. Haramzadeler, soyguncular gibi..

Saygınlık derecesi açısından beden gücüne bağlı en ağır işi yapan kişiler gibi nitelikli ve yararlı,hünerli meslek sahipleri de vardır.. Yüzleri solduran, nefesleri tıkayıp kalpleri durduran meslekler de vardır, bir lokma ekmek uğruna ömür boyu katlanılan..

Kazançlarında yalnız alın teri, kırışmış pak alınları ile doğru yol çizgisinden sapmayanlar...

Ağır mesleklerden en ağırları gibi gözükmese de,ölüm tehlikesi yüksek olanlar.. Yumruğu ile rakibini ölüme belki de sürükleyen boksör’den daha onurlu mesleği olan 40 yıl ömürlü insanlar..

Öte yanda, esenlik ve sağlık açısından en iyi Meslek sahipleri de vardır moral değerler yönünden pörsümüş.. Hatta işinden nefret eden,nötralize olmuş veya eksi değerlere düşmüş, delik tenekesiyle evine su taşıyan yoksullar kadar dahi olamayanlar..

Bunlar, kötü koşullarda erken ölümlü ömürleri olup, onurları kutsal değerler ayarında olamayan kişilerdir... Yumuşak koltukların ağır günah sahipleridir, kaynakları hortumlayan, kısa ömürlü,ölen babasının geride bıraktıklarına katkı amacıyla seherin ayazında 10 liralık simit’le kilometrelerce yol kateden evlatlar kadar saygın olmayan..

Kimi stand-up meslek sahipleridir, aynı zamanda kolay kazanç sahipleri.. Yumuşak koltuk haramzadelerinden daha saygın mesleği olanlar.. Boksör veya hamal kadar ağır olmasa da zeka servetinden yararlanan..

Yediği ve içtiği kutsal toprağın hainleri de vardır, ölüme dayalı meslek uşaklığını dağlarda Mehmet’çiği katletmek için uygulayan. Bu hainler karşısına dikilenlerin, severek veya gerekli olduğu için seçtikleri Yurt savunma ve güvenliği mesleği,ağırlık ve yaşam riski yönünden mesleklerin en ağırıdır.. Hele savaş veya benzeri koşullar söz konusu olduğunda ağırın daha ağırıdır bu çileli ve ölümlü meslek.. Bu günlerde sınır dışı hedeflerin imha edilmesi başta ABD ve yandaşlarının sanırım canınını çok sıkmıştır....

Unutmayalım..

Her geçen gün İDEAL İNSAN VE UYGARLIK KİMLİĞİ yok olan Batı’nın FİLİSTİN’i yok etmeye çalışan İSRAİL YANDAŞLIĞI ülkemiz için en büyük tehlikedir.. Sinsi iç ve dış güçlerin ülkemiz üzerindeki sefil niyet ve baskıları hiç bitmeyecektir.,

Bu nedenle her TÜRK YURTTAŞI, iç ve dış tehdit altında bulunan bu aziz yurdu koruma ulusal ve kutsal görevi olan ağır meslek sahibi güvenlik neferleri gibi yetiştirilmelidir

Özetle,

Her mesleğin ilkeleri ve felsefesi ile örtüşen ağırlığı vardır.. Asıl olan bu değerleri doruklara taşıyabilmektir..

Yuvasına helal rızık taşıyan karıncalar gibi..

Kısacık ömrüne BAL gibi bir mucizeyi sığdıran ARI’lar gibi..

Sağlık ve esenlik dileklerimle..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail Gençtürk 4 ay önce

En mutlu insan; işini en iyi yapandır.