Şu işe bakar mısınız!

Avrupa'nın ve pek çok ülkenin DEĞERLİ İNSANLARI(!) ZEHİRLENMESİN DİYE
Hollanda kökenli " R... V..." firması Yalova Taşköprü'de dünyanın en büyük tehlikeli kimyasal atık depolama tesisini kuruyormuş! Yalova'yı "gelişmiş ülkelerin istemediği zehirli, patlayıcı kimyasal atıklarının deposu" haline getiriyor! İddialar ve  rakamlar korkunç, adı geçen şirket faaliyetleri hakkında İDDİALAR YETKİLİLERCE AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMALIDIR.  Yaklaşık 30 dönüm üzerine 150'den fazla depolama tankı yapılacak ve bu tanklara denizden ulaşım için 1000 metreye yakın "iskele" kurulacak! Kendi sınırları içinde istemedikleri "PİSLİKLER" gemilerle TÜRKİYE'deki ÇÖPLÜĞE gönderilecek! Bu durumun sadece Yalova ile de sınırlı olduğunu düşünmeyin! 

Başka bir VAHİM YANI İSE MARMARA BÖLGESİNDE depolanacak ve bizim asla "kontrol etmeyeceğimiz" atıklar "altından geçen AKTİF FAYIN" kırılması sonucunda veya başka bir sebeple "patlarsa" Marmara Bölgesinde olabilecekleri düşünmek bile korkutucu! Kendi elimizle  KÜRESEL GÜÇ BÜYÜK DEVLET TÜRKİYE'nin KALBİNİN dibine BOMBA inşa ettirmiş olmayacakmıyız?

AVRUPA'DAN sadece YATIRIM İÇİN GELDİKLERİNİ DÜŞÜNEBİLİR MİYİZ?! 

ÇİMENTO fabrikaları ve diğer çevre canavarları oksijenin büyük kısmını  tüketip çevreyi kirletir. Sağlıksız çevrede  insanlarımızın hasta olması kimin umurunda? Uygarlık bu mu?! 

Nerede insan hakları? 

Nerede çevreciler ve işçinin hakkı savunduğunu söyleyip işçilerden aidat alan onu da konfor içinde harcayan sendikalar, sendikacılar nerede, nerede sivil toplum örgütleri?  Afrika’yı yüzlerce yıldır acımasız şekilde sömüren ve kirleten KAPİTALİST BATILI şirketler, iş sahası açma bahanesiyle zavallı insanları açlığa ve ölüme mahkum ettikleri yetmediği gibi Somali sahillerine attıkları nükleer atık dolu varillerle Peygamber emaneti Somali halkının son yiyeceği olan balıkları yok etti. Şimdi ise AFRİKA HALKINA birkaç milyon dolar yardımla Kapitalist Batı, vicdanını rahatlatmaya çalışıyor. Vicdanınız kurusun! Kurumuş zaten.
Artık BATILI ÜLKELER ÇİMENTO FABRİKASI gibi çevreyi kirleten fabrikaları kurmuyor! Bizim gibi ülkelerin ÇİMENTO fabrikalarını satın alıyorlar.

Yeri gelmişken önemine binaen ifade etmek istiyorum. Türkiye'de ÇİMENTO FABRİKALARI ÖZELLEŞMEDEN ÖNCE ÇİMENTO BİRİM FİYATI 30-40 DOLAR mertebesinde olduğu şimdilerde iki üç katı  civarında olduğu sektör yetkililerince ifade ediliyor. Sonuç; Hem sağlığımız hep paramız gidiyor!

En son özelleştirilen Merhum Erbakan'ın temelini attıktan ALTI AY gibi kısa sürede üretime geçirdiği bacasının tüttüğü ve ABD yetkililerince koalisyon ortağı Ecevit'i  Erbakan'ın temelini attığı ikiyüz civarında fabrikanın temeli atılmış ve inşaatları çok hızlı bir şekilde sürdürülüyor  fabrikalar bir bir çalışmaya başlarsa bir daha Erbakan'ı iktidardan indiremezsiniz onun için hemen koalisyonu bozup erken  seçime gitmelisiniz" uyarısına konu olan ve ülkeyi koalisyonun bozularak erken seçime götürülmesine gerekçe ve vesile kılınan; KARS ÇİMENTO FABRİKASInın ÖZELLEŞTİRME İHALESİNE GİREN BİR ARKADAŞIM ANLATMIŞTI; "Ortaklarımla Kars çimento fabrikasının özelleştirilmesi ihalesine girme kararı aldık ve bir fizibilite yaptırdık. Böyle bir fabrikanın yenisi kaça malolur mevcut fabrika kaç dolar yapar diye araştırıldığında fabrikanın 50 milyon dolar civarında ederinin olduğu yenisini yapmak istediğimizde ise 150 ila 180 milyon doları bulabileceği fizibilite raporu ile tesbit yaptırmış ve ihaleye girmiştik. İhaleden şirket olarak  60 milyon dolar seviyesinde ayrıldık bizden sonrakiler ihaleye devam ettiler ve ihaleyi 180 milyon mertebesinde aldılar. Biz fizibilite yapan arkadaşlara nerede yanıldıklarını sorduk onlar yanılmadıklarını "Kars çimento fabrikası ile birlikte fabrikayı alanlar "TEKEL" olmak  böylece serbest piyasa fiyatlandırma  mekanizması gitmiş olduğu fabrikanın fiyatının çok yükselmesinin sebebi budur." diye bilgi verdiler!"

Hep yazıyor söylüyorum devletimizin ÖZELLEŞTİRME İDARESİ NE YAPAR NEYİ DENETLER DİYE   ama sonuçta olan bitene bakınca ne yaptıkları ortada ya işlerini hakkıyla yapmıyorlar ya da istismar var! Varsa bir üçüncü yolunu da onlar söylesin.

TÜRKİYE'DEKİ ÇİMENTO FABRİKALARININ TAMAMINA YAKINI ÖZELLEŞTİRME ADINA BATILI

ÜLKELER ve yabancı ortaklıklarının eline geçti!
Tekrar mevzuya dönecek olursak;

İçilebilir su tüketen sanayi yatırımlarını kendi ülkeleri dışında üçüncü dünya ülkelerine taşıyorlar!
Bizim işçileriniz SAĞLIKSIZ ORTAMDA ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞACAK ÇEVREMİZ KİRLENECEK BATILI ÜLKELER ÜRETİM YAPMIŞ OLACAK!
Bize ise HASTA edilmiş insanlar, kirletilmiş çevre kalacak!

Onlar YÜKSEK TEKNOLOJİYE geçecek NOHAV ÜCRETİ ALACAK bizim gibi kalkındığını geliştiğini sanan üçüncü dünya ülkeleri sağlık sorunlarıyla ve onların PAHALI ÜRETTİĞİ TEKNOLOJİ ürünlerine ulaşmak için çırpınıp duracağız. Bir CEP TELEFONU kaç aylık asgari ücretin karşılığıdır!


(Devam edecek)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.