Zamlar yokuş aşağı freni boşalmış hafriyat kamyonu gibi geliyor. Duracak mı durmayacak mı, duracaksa ne zaman ve nerede duracak hiç belli değil. Bu arada felaket tellalları boş durmuyor, sürekli yeni senaryolar ve gelecek yeni felaketleri müjdeliyorlar.

Görünen o ki, “dünya nüfusunu azaltmayı kafaya koymuş çağdaş Firavunlar tatmin oluncaya kadar bu felaketler çoğalarak devam edecek.”

Peki Devletlerin bile aciz kaldığı bu duruma, bizler sadece seyirci olup, başımıza gelecek felaketleri beklemek zorunda mıyız, Allah’a yalvarmaktan başka yapacak hiçbir şeyimiz yok mu, “Allah yapmamız gerekirken yapmadıklarımızın hesabını sormayacak mı?”

Bana göre var.

Size şaka gibi gelebilir ama evet gerçekten var.

Eğer az yemenin, belirli sürelerle aç kalmanın, fiziksel aktivitenin “sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerini öğrenip,” gıda maddelerine gelen zamlara kızarak “alış – veriş çılgınlığını terk edipdedelerimiz gibi öğün sayısını iki ye, hatta bazı günler bire indirebilsek.

Aynı şekilde benzine, mazota, gaza gelen zamlara sinirlenip beynimize stres kimyasalları salgılatmak yerine, her şeye inat pozitif olmaya çalışarak, her yere arabayla gitme alışkanlığını terk edip, birçok yere (gücümüzün yettiği kadar) yürüyerek gidip gelmeyi alışkanlık haline getirebilirsek;

Başta kalp damar hastalıkları olmak üzere obezite, fazla kilo, tansiyon, şeker, kolesterol, ürik asit yüksekliği, trigliserit yüksekliği gibi birçok kıytırık hastalıktan kurtulmanız mümkün olacaktır.”

Sağlıktan daha kıymetli hiçbir şeyimiz olmadığını hepimiz biliyoruz.” Eğer yapılan zamlara inat, “stres yönetimini öğrenip, hayat tarzı ve beslenme şeklimizi değiştirebilirsek sağlığımızı kazanmamız garanti.” Tabi “sağlık harcamalarımızın azalacağı da garanti.”

Gelin bundan sonraki sloganımız, “alışverişi bırak, her gün daha çok yürümeye bak” olsun.

Olsun ki “bizi ekonomik olarak boğarak köleleştirmeye çalışan sağlık sisteminin sahibi çağdaş Firavunları kendi silahlarıyla vuralım.

Her şeye rağmen sağlıklı ve mutlu günler geçirmeniz dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.