İsrail ablukasındaki Gazze'de katliam sürerken, Dünya seyirci kalmaya devam ediyor. Bu savaş ancak İsrail Başbakanı Netanyahu isterse duracak ve barış imzalanacak gibi görünüyor. 

Türkiye savaşın başından beri en fazla tepki veren tek Müslüman Ülke olarak görülüyor. Buna karşılık Arap Ülkeleri pasif kalmaya devam ediyorlar. 

Mısır üzerinden yardım ve destek gelmesi gerekirken, İsrail halkı da bu savaştan dolayı sıkıntıya girdi. Ekonomi zorlanırken, kabinede Netanyahu’ya karşı olan bakanların medyaya bilgi sızdırmaları Başbakanı kızdırıyor. Netanyahu aynı zamanda basın tarafından da şiddetle eleştiriliyor. 

İsrail'de bakanların adeta birbirine girdiği skandalın ardından Netanyahu'dan ilk açıklama geldi. Dünya bu skandalı konuşmaya devam ederken, bir siyasi deprem de savaşın başından beri İsrail'e adeta sınırsız destek veren ABD'de yaşandı. 

Pentagon şefi 'sorumluluk benim' diyerek suçu üstlenirken ABD basını yaşananlardan Biden'ın günlerce haberi olmadığını yazdı. ABD basınında çıkan bir diğer haberde ise Beyaz Saray'ın, Netanyahu'nun siyasi kariyerini kurtarmak için Lübnan'da savaş başlatmasından endişe ettiği bilgisine yer verildi.

Netanyahu: “Bakanlar Yalan Makinesine Bağlansın”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kabine toplantılarında konuşulan ve yaşanan olayların basına sızmasından rahatsız olduğunu dile getirdi. Dünya Siyasetinde görülmeyen bu olay, ulusal güvenlik konularının görüşüldüğü toplantılara dair çok fazla ayrıntının basınla paylaşılması üerine Netanyahu’dan geldi. 

Söz konusu toplantılara katılan kabine üyelerinin ve üst düzey yetkililerin yalan makinesine sokulmasını içeren bir yasa çıkarmak istediğini açıkladı. Netanyahu, "Bir sızıntı salgını yaşıyoruz ve bu şekilde devam etmek istemiyorum. Bu nedenle siyasi ve rütbeliler de dahil olmak üzere kabinede ve güvenlik toplantılarında yer alan herkesin yalan makinesinden geçmesini sağlayacak bir yasanın çıkarılması talimatını verdim” dedi. Netanyahu’nun yalan makinesi hamlesi, Güvenlik Kabinesi’nde 4 Ocak'ta savaş sonrası Gazze Şeridi’nin ele alındığı toplantıda birçok bakan ile Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin de aralarında bulunduğu ordudaki üst düzey yöneticiler arasında yaşanan tartışmaların basına yansımasının ardından geldi.

Gazze’de can kaybı 22 bin 835'e yükseldi

İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına başlayalı 3 aydan fazla oldu ve duracak gibide görünmüyor, devam ediyor. Bölgede aralıksız süren bombardıman binlerce Filistinliyi yerinden ederken, can kaybı her geçen saat artıyor. Dünyanın üç maymunu oynadığı saldırılar son 24 saatte 113 kişinin ölümüne neden olurken, 250 kişi de yaralandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları başlattığı 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 22 bin 835’e, yaralananların sayısı 58 bin 416’ya yükseldi.

İsrail’in acımasızlığını bilen bir gazeteci-yazar olarak ilk günkü sivil saldırılardan sonra İsrail’in bunu halktan çıkartacağını savunmuştum. Bu öngörüm halen devam ediyor. 

1948’den bu yana bir devlet kuramayan Filistinliler, ne yazık ki Dünyayı kontrol eden bir gücün karşısında katliama uğruyorlar. 

Arap Dünyası’nın ise bu savaş pek umurlarında değil.. Yılbaşı kutlamaları yapan Suudi Arabistan (Festivalde yapmıştı), Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ne bakınca Filistinlilerin durumunun onları ilgilendirmediğini de görüyoruz. Bu savaşı bitirecek tek güç İsrail’in destekçisi olan ABD ama Başkan Joe Biden’ın da bir şeyden haberi yok. O yüzden Filistinlilere ancak Allah’tan başka yardım edecek bir güç yok gibi görünüyor.

Gazze unutuluyor. 
İnsan iseniz bu katliamı unutmamalısınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.