Yatırımcı şaşkına uğradı! Gram altın rekor tazeleyip aniden düşüşe geçti..

Vatandaşların en çok tercih ettiği yatırım aracı olan altının fiyatındaki değişim sürekli takip ediliyor. Özellikle son günlerde yurt içi ve dış piyasalarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak altının fiyatı dün yükselişe geçmişti.

GRAM ALTIN REKOR TAZELEDİ

Haftanın son gününde yükselişe geçen gram altın gün içinde en yüksek seviyesi olan 1.497 TL’yi görerek rekor kırdı. Daha sonra 1.493 TL seviyesine çekilen gram altın ABD Merkez Bankası (Fed),  tarafından hazırlanan para politikası raporunda, "Enflasyonu yüzde 2'ye geri getirmek, muhtemelen büyümenin trendinin altında olduğu bir dönem ve iş gücü piyasası koşullarında bir miktar yumuşama gerektirecektir” değerlendirmesi sonrası düşüşe geçti.  Gram altın 1.486 TL seviyelerine kadar düştü.

ONS ALTIN DA GERİLEDİ

Altının onsu ise gün içinde en yüksek 1.966 dolar seviyesine kadar çıktı, daha sonra ise düşüşe geçerek 1.959 dolar seviyesine çekildi.

Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini sabit tutması ve sıkılaşma politikasının sonuna yaklaştığına dair beklentilerin altının ons fiyatını desteklediğini belirten analistler, öte yandan bu yıl içinde 2 faiz artırımı daha olabileceğini kaydetti.

Tv100'de yer alan habere göre Analistler, Fed'in faiz artırımlarının beklentileri aşabileceğine yönelik endişelerin altının ons fiyatında yukarı yönlü hareketi sınırladığını ifade etti.

Analistler, merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlendiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.