Vakıfbank'ın yüzde 58.5 oranındaki sermaye payı Hazineye devredildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Uzun süredir gerek kamu oyu, gerekse banka personeli ve emeklileri arasında merak edilen bankanın hazineye devri konusu, nihayet resmi gazetede yayaınlanarak gerçekleşmiş oldu.

Cumhurbaşkanlığı'nın bu konudaki kararı Resmi Gazetede yayınlandı ve banka sermayesinin Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan % 58,50 oranındaki sermaye payı Hazine'ye devredildi.  

Cumhurbaşkanlığı kararında, "Vakıfbank'ın, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından idare edilen yüzde 58.5 oranındaki A ve B grubu hisseleri, bir hafta içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredilecek. Devir işlemi, hisse başına 9,49 lira olarak belirlenen değer üstünden yapılacak." denilmiş idi. Bankanın Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devredilecek olan hisseleri, 2 buçuk milyar lira olan banka sermayesinin 1 milyar 463 milyon liralık kısmını oluşturuyor.

Kaynak: Vakıfbank

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.