VAKIFBANK Hazineye devrediliyor !..


BURSA ARENA / Haber Merkezi

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Vakıfbank'taki hisseleri Hazine tarafından satın alınacak ve Vakıf Katılım Bankası'na sermaye desteği olarak kullanılacak.

Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, Reuters'a yaptığı açıklamada;  

"Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Vakıfbank’taki yüzde 58.5 hissesinin Hazine tarafından alınarak Vakıf Katılım’a sermaye olarak aktarılması yapılmakta olan torba yasaya girecek. Vakıf Katılım’a aktarılacak hisselerle ilgili değerlemeler üç farklı kuruluş tarafından yapıldı ve değerlendirmede bunların ortalaması alınacak. Vakıf Katılım’a aktarılacak olan tutar nakit, sukuk veya gayrimenkul olarak ödenebilir, tercihimiz nakittir..." dedi.

Halkbank ve Ziraat Bankası hazine paylarından dolayı daha önce Varlık Fonu’na devredilmişti. Vakıfbank’tan Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün çıkması üzerine bankanın Varlık Fonu’na devri hususunda bir engel kalmadığı belirtiliyor.

Bu devir konusu, Vakıfbank Genel Müdürlüğünden 2002 ve 2003 yıllarından gelen alacak uyuşmazlığı ve mağduriyeti içerisinde bulunan binlerce emeklinin durumunun ne olacağını da gündeme getirdi.. Bilindiği üzere banka, emeklilerinin 2002 - 2003 yıllarından gelen birikmiş maddi haklarını ve maaş farkları sorununa halen çözüm getirememiştir. Önümüzdeki günlerde bu konunun da öne çıkacağı beklenilmektedir.

Vakıfbank'ın mevcut sermaye ortakları şöyledir;


fafphp21

Anahtar Kelimeler:
Vakıfbank
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.