Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların göreceği yeni zirveyi açıkladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yükselişini sürdüren dolar kuru için yeni tahminler geldi. Geçer; “Dolardaki ilk hedef 18 sonrasına 19 lira olacak diyen Geçer, "Bu seviyeye önümüzdeki günlerde gelirsek şaşırmayın.” Dedi.

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası’nın faizleri yine sabit tutması sonrası dolar fiyatlarındaki yükselişini sürdürüyor.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den döviz kurlarındaki hareketlenme  ilgili dikkat çeken tahminler geldi.

DOLARDA YENİ SEVİYE GELİRSEK ŞAŞIRMAYIN”

Yeniçağ'daki habere göre Dolardaki ilk hedef 18 sonrasına 19 lira olacak diyen Geçer, "Bu seviyeye önümüzdeki günlerde gelirsek şaşırmayın. Dolar 27 Aralık'ta 12 liraya geldi. Ama bu artık olmayacak. Merkez Bankası o dönem 20- 30 milyar dolarlık bir para harcamıştı. Bu maceranın toplam süreci 5 ay. 5 ay içerisinden 12 liradan tekrar 17.70'e liraya çıktı. 18 saymıyorum o 1-2 saatlik bir olay. Bu filmi bize güzel oynadılar. Doları 13 ila 14'te tutamıyorlar. Borçları çıkardığımızda rezervlerimiz eksilerde. Neden?," ifadelerini kullandı.

YASTIK ALTI UYARISI

Elinde dolar tutunlar için al-sat işlemine dikkat çeken Geçer, yatırımcıları dikkatli olması konusunda uyardı.

Geçer, "Yastık altındaki paraları geri alabilmek için 40 takla attılar. Oysa bankacılık sisteminden çekip aldık. Tefeci borçların içine girdik. Korkunç bir kısa vadeli dış borcumuz var. Türkiye artık işin içinden çıkmayacak hale geldi." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.