TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski: "Faiz indiriminde kritik bir sürece giriyoruz"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, “Kalıcı faiz düşüşü istiyorsak, önce enflasyonu yapısal olarak düşürmeliyiz” dedi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, para politikasında atılacak adımların zamanlamasının çok önemli olduğunu söyledi.

“Enflasyonumuz çok yüksek, dış kırılganlığımız net” diyen Kaslowski, “Türkiye’de enflasyon beklentileri yükselirken, gündemimizdeki faiz indirimlerinde aceleci değil sabırlı davranmamız gereken kritik bir 4-5 aya girdiğimizi düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Dünya’ya konuşan Kaslowski, pandemi ile küresel tedarik zincirinin de bozulduğunu dile getirerek, “En temel ihtiyaçlarda dahi talebin karşılanmadığı durumlar görüyoruz. Lojistik ve üretimde büyük darboğazlar yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Kaslowski, sığınmacı meselesine ilişkin ise “İnsani yükümlülüklerin yerine getirilmesi ayrı, Kale Avrupası’nın sınır bekçisi olmak ayrıdır. İkincisi sürdürülemez” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.