Türk-İş Araştırma Raporu'na göre: "İlk altı ay itibariyle açlık sınırı 2 bin 864, yoksulluk sınırı 9 bin 331 TL"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk-İş Genel Merkezi Açlık ve Yoksulluk Sınırlarını Araştırdı ve analiz etti. Düzenlenen rapora göre, yılın ilk altı ayı itibariyle açlık sınırı 2 bin 864, yoksulluk sınırı ise 9 bin 331 TL olarak gerçekleşti.

Türk-İş'in aylık düzenlettirdiği Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması Haziran 2021 raporu ndaki veriler açıklandı. Türk-İş'in çalışmasına göre yılın ilk altı ayı itibariyle fiyatlardaki artış yüzde 10,61 olurken, gıda enflasyonunda son on iki ay itibariyle artış oranı yüzde 17,84, yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 18,08 olarak hesaplandı. Çalışmaya göre; dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 1,22 oranında artış gösterdi.

Araştırmada, yılın ilk altı ayı itibariyle fiyatlardaki artış yüzde 10,61 olurken, gıda enflasyonunda son on iki ay itibariyle artış oranı yüzde 17,84, yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 18,08 olarak hesaplandı. Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’  aylık 3 bin 473 TL

Yine dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2 bin 864 TL 82 kuruş olarak belirtildi. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 9 bin 331 TL 67 kuruş oldu. Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 3 bin 473 TL 37 kuruş olarak belirlendi.

kapak foto: Bloomberg HT

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.