Staj ve çıraklık mağdurlarının beklediği haber gelecek mi?

Bursa Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Taner Tuncay her platformda mağduriyetlerini duyurmaya çalıştıklarını dile getirerek; “Yıllardır verilen bir sözün artık tutulma vakti geldi.” dedi.

Başkan Tuncay; ” Staj ve çıraklık mağdurlarına ilişkin bir şeyler konuşulmaya başlandı. Konuşulması bile iyi bir şey. Yok sayılıyorduk çünkü. Bizim sosyal güvenlik sistemimiz içerisinde geçmişten günümüze yapılmış hatalar var. Bu hatalar tabi geride kalan yıllarda pek çok vatandaşımızı mağdur etti. Mağdur etmeye de devam ediyor. Bunun bu şekilde sürmesi beklenemez. Devletler neden var? Vatandaşların sorunlarını çözmek. Sosyal güvenlik sisteminde biliyorsunuz EYT sorunu sene başında önemli ölçüde çözüldü. Staj ve çıraklık yaptığımız dönemde sigortası yapılmış ama emeklilik için gerekli olan uzun vade olarak adlandırılan primleri yatırılmadığı için bu vatandaşlar emeklilik hesabında dikkate alınmadı. Geçmişte yapılan hatalardan biri bu. Burada az biraz prim ödeme ile staj ya da çıraklık yapan öğrencilerin emeklilikleri, pek çoğumuzun bazılarının 5, bazılarının 10 bazılarının ise daha fazla yıllara sarkmasına neden oluyor. Tabi bununla ilgili hükümetimizin çalışması var. EYT’nin 2. perdesi diye adlandırdığımız 2000 ile 2008 arası için kademelendirme söz konusu olacak. Bununla birlikte staj ve çıraklık sigortalarının başlangıç tarihleri, 4/A diye adlandırdığımız yani bugün SGK diye tescil edilerek belki kişilere buraya 1 gün sigorta yatıracaksınız denilerek tescilleri yapıldığı taktirde bizlerin mağduriyetleri de giderilmiş olacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.