Öğrencilere bayram harçlığı verilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti seçim beyannamesinde gençlere yönelik çeşitli vaatleri açıklamasından sonra bayram harçlığı hususunda da bir beklenti oluşmuştu. Özellikle de sosyal medyada, “Gençlere bayram harçlığı verilecek mi, başvuru nasıl yapılır?” sorusuna cevap aranıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerde önce açıkladığı AK Parti seçim beyannamesi ile gençlere yönelik çeşitli vaatleri duyurmasıyla birlikte bayram harçlığı konusunda da bir beklenti olmuştu.

ÖĞRENCİYE BAYRAM HARÇLIĞI VERİLECEK Mİ?

Üniversite öğrencilerine, emeklilerde olduğu gibi dini bayramlarda yılda iki kez bayram ikramiyesi verileceği konusu sosyal medyanın gündeminde. “Bayram harçlığı” adı altında üniversite öğrencilerine verilecek paranın 1000 TL olması da aynı şekilde iddialar arasında bulunuyor. Fakat bu iddiaları doğrulayan bir gelişme veya açıklama yapılmadı. İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz haftalarda “Bayram Harçlığı” iddiaları sebebiyle bir açıklamada bulunmuştu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Bazı sosyal medya mecralarında Bakanlığımızca bayram harçlığı dağıtıldığı yönünde gayrı ciddi paylaşımlar ve videolar yayınlanmaktadır. Bakanlığımız e-başvuru sistemi vatandaşlarımıza başvurusu ile ilgili belgeleri sistem üzerinden elektronik ortamda da gönderme imkânı sunan son derece önemli hizmettir. Bakanlığımızca e- başvuru ya da açık kapı uygulamamız üzerinden bayram harçlığı ödemesi yapılması kesinlikle söz konusu değildir.

ERAJANS

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.