Moody’s’ten bankalara uyarı: "Sorunlu krediler ve kredi kayıp karşılıkları artacak"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından dün yayınlanan değerlendirme notuna göre, TL’deki son dönemdeki zayıf seviye, korona virüsü salgınından kaynaklı zayıflıkları daha da kötüleştirecek ve dış finansmanın azalma riskini kuvvetlendirecek.

Bilgi notundaki verilere göre haziran ayı itibarıyla, Türkiye’deki banka kredilerinin yüzde 35’i döviz cinsinden. TL’nin değer kaybının devam etmesi, döviz geliri olmayan ve tedbir almayan şirketlerin geri ödeme kapasitesini azaltacak. Bunun sonucunda yüksek kredi kayıp karşılıkları, kârlılığı zayıflatacak.

Moody’s, yatırımcıların Türkiye ile ilgili endişelerinin ve bankaların ödeme gücünün, döviz finasmanına erişimi azaltacağı öngörüsünde de bulundu.

Bu durumun ise haziran sonunda 54 milyar dolarlık kısa vadeli döviz toptan refinansman ihtiyacı nedeniyle Türk bankalarının kırılganlığı olduğu ifade edildi. (Reuters)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.