Merkez Bankasında 3 isim birden görevden alındı! Dolar 9,17 TL'ye fırladı..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Merkez Bankasında 3 isim birden görevden alındı. Resmi Gazete’de yayımlanan görev değişikliği kararının ardından dolar kuru rekor tazeleyerek 9.09 TL’den 9.17 TL’ye fırladı…

Resmi Gazete’de 13 Ekim itibarıyla Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkan yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş’ın görevden alındığına dair atama kararı yayımlandı. Buna göre, TCMB başkan yardımcıları Tümen ve Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Yavaş, 1211 sayılı Kanunun 22/A ve 29’uncu maddeleri, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7’nci maddeleri kapsamında görevden alındı. Merkez Bankasındaki görev değişikliklerinin ardından dolar kuru tekrar rekor tazeledi. Kararın ardından dolar 9.09 TL’den 9.17 TL’nin üzerine tırmanarak rekor kırdı.

Açıklama yok.

Anahtar Kelimeler:
DolarTCMBMerkez Bankası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.