Merkez Bankası Resmen Açıkladı: İşte 13 Gün Sonra Görülecek Dolar Kuru

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), her ay düzenli olarak yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin şubat sayısını paylaştı. Raporda ekonomi piyasalarında söz sahibi 68 katılımcının görüşlerine yer verildi. Katılımcıların açıklamaları ile şubat ayı ve 2024 yılı sonuna yönelik dolar kuru beklentisi ortaya çıktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), her ay periyodik olarak yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin şubat sayısını kamuoyu ile paylaştı.

53'ü finansal sektör, 15'i reel sektör olmak üzere toplam 68 katılımcı ile yapılan görüşmelerin sonucunda hazırlanan raporda, Merkez Bankası'nın 22 Şubat'ta vereceği faiz kararı ve 2024 yılının şubat ayı ile 31 Aralık tarihlerinde görülecek dolar kuruna dair beklentilere yer verildi.

EKONOMİSTLER PPK İÇİN HEMFİKİR

Yıllarca AKP'nin güdümünde ekonomi politikaları yürütmesi nedeniyle tartışmalara konu olan TCMB, bu süreçte hem yerel hem de uluslararası piyasalarda büyük bir itibar kaybı yaşamıştı. 8 Haziran itibarıyla göreve başlayan yeni ekonomi yönetimi ile kaybedilen imajın onarılması yolunda yeni adımlar atan Merkez Bankası'nın, bu tarihten itibaren yayımladığı raporlar ilgiyle takip edilmeye devam ediliyor.

Ekonomistlerin 22 Şubat'ta yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin ortak tahmini ise, TCMB'nin bu ay da faiz artırımını pas geçerek politika faizini yüzde 45'te bırakacağı yönünde oldu.

13 GÜN SONRA DOLAR KURU NE KADAR YÜKSELECEK?

53'ü finansal sektör ve 15'i reel sektörden olmak üzere 68 katılımcıya yöneltilen "Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir?" sorusuna verilen yanıtlar ile 13 gün sonra görülmesi beklenen dolar kuru beklentisi 31,1598 TL oldu.

dlr3.jpg

Ayrıca raporda 2024 yılı sonu için beklenen muhtemel dolar/TL paritesi 40,0212 TL olarak şekillendi.

Halktv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.