Memur ve emekli zammı 3 Ocak'ta belli olacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılının Aralık ayı enflasyonunu 3 Ocak 2022 tarihinde açıklayacak. Bu kapsamda, memurlar ve emeklilerin maaş zammı belirlenecek. Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin ocak maaşlarına yüzde 5 zam yapılacağı bildirildi.

Türkiye’de emekli zammı 3 Ocak 2022’de açıklanacak aralık ayı enflasyonuyla netleşecek. Emekli maaş zammı, Aralık enflasyonu yüzde 2 olursa yüzde 12.7, yüzde 3 olursa yüzde 13.8 olacak. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklileri de asgari ücret rakamının belirlenmesi sonrası yeni yılda alacakları zam oranlarını merakla bekliyor. Memur emeklileri toplu sözleşmeyle çok düşük dahi olsa zam ve enflasyon farkı alırken, 11.2 milyon emekliye en az enflasyon rakamları kadar zam yapılacak.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR ZAM ALACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ilan ettiği enflasyon verileri üzerinden hesaplanan tutarlarda, yeni yılda toplu sözleşme dışında bırakılan işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin yüzde 13.8 civarında zam alacağına işaret ediyor. Ancak asgari ücretteki beklenmedik orandaki yükseliş emeklide maaşlara yapılacak zamlar konusunda ümit yarattı

KEŞİNLEŞEN ZAM ORANI YÜZDE 10.48 Mİ?

TÜİK, temmuz kasım ayı sonu arasını kapsayan dönem için 5 aylık dönemde TÜFE artışının yüzde 10.48 olduğunu duyurdu. Böylece yüzde 10.48’lik zam aralık enflasyonu sıfır dahi çıksa maaşa yansıma noktasında minimum tutar olarak netleşmiş durumda.

Maaş zamları 3 Ocak 2022’de açıklanacak aralık ayı enflasyonuyla son halini alacak.

ARALIK AYI RAKAMI YÜZDE 3 OLURSA 13.8 ZAM

Eski SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ise aralık enflasyonu yüzde 2 olursa yüzde 12.7, yüzde 3 olursa yüzde 13.8 zam alması bekleniyor. https://qha.com.tr/haberler/ekonomi/turkiye-de-2022-yili-asgari-ucret-rakami-belli-oldu/361184/embed/#?secret=FqVg0yaege

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.