Maaş zammına iktidara yakın Eğitim-Bir Sen de tepki gösterdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında “Hükümet sürekli ‘Türkiye büyüyor’ diyor. O halde büyüyen Türkiye’den pay istiyoruz” denildi.

Hükümete yakınlığı ile bilinen memur sendikalarından Eğitim Bir-Sen isyan etti. Alanlara çıkarak mart ayından itibaren memur maaşlarının buharlaştığını ifade eden memurlar, seyyanen zam talep etti.

DuvaR muhabirinin haberine göre, Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şubesi tarafından Yediler Parkı girişinde açıklama yapıldı.

‘SADAKA DEĞİL, HAKKIMIZI İSTERİZ’

 6. dönem toplu sözleşme kapsamında istenilen seyyanen zam ile ilgili açıklamada, “Sadaka değil, hakkımızı isteriz” sloganları atıldı. Yaklaşık yüz kişilik grubun katıldığı açıklamada hükümetin sürekli Türkiye’nin büyümesinden bahsettiği vurgulanarak “Büyüyen Türkiye’den pay istiyoruz” ifadeleri kullanıldı. Basın açıklamasını gerçekleştiren Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, “Her şeye zam yapılırken memurun seyretmesi beklenemez. Biz gerçeklere uygun yüzdelik zam, geçmiş kayıpların telafisi için seyyanen zam ve büyüyen Türkiye’den memurların payına düşen refah payını istiyoruz. Kamu işverenin belirlediği zam mart demeden buharlaşıyor. Tam da bu yüzden en düşük devlet memuru maaşının yüzde 10’dan az olmamak üzere seyyanen zam talebini her zemin ve şartta dile getirdik, dile getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.