Kısa çalışma ödeneğinde son gün: Milyonlar işsiz ve gelirsiz kalacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Salgında işyerlerine tanınan kısa çalışma ödeneğinde süre bugün doluyor. İşçi de işveren de uzatma istiyor. Sanayici açık açık, “Kısa çalışma devam etmezse işten çıkarma olur” mesajı verirken, gözler süre uzatımına sıcak bakmayan hükûmette. Talepler karşısında ne yapılacağı bugün belli olacak.

Hükûmet, kısa çalışmadan çıkan işyerlerine normalleşme desteği veriyor. Bu kapsamda SGK prim desteği sağlanıyor. Ancak Türk-İş başta olmak üzere bütün işçi konfederasyonları kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasını istiyor. Şubat ayında aldığı kararla kısa çalışmada süre 31 Mart tarihine kadar uzatılmış ancak AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen haftalarda yaptığı iki açıklamada bu sürenin yeniden uzatılmayacağını söylemişti.

“KÇÖ PANDEMİ BOYUNCA SÜRMELİ”

Konfederasyonlar ödeneğin en az asgari ücret seviyesine çıkarılmasını, talepte bulunan bütün işçileri kapsamasını ve salgının etkileri devam ettiği sürece sürmesini istiyor. Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), ekonomik ve sosyal şartlar iyileşene kadar kısa çalışma ödeneği uygulamasının devam etmesini talep etti.

Kısa çalışmada sürenin uzatılmaması halinde ne olabileceğine dair en net açıklama Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’den geldi. Özdebir, “Sanayi işletmelerimizin nitelikli insan kaynağını muhafaza edebilmesi lazım. Sıkıntıya düşen firmalarımız da bu imkândan faydalanırsa çalışanlarımız işlerini kaybetmeyecek” dedi.

Tele1

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.