Kanser ve Diabetten, Seruma kadar 508 kalem ilaca zam!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı ilaç fiyatları güncellemesi konusuna açıklık getirdi.  

Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun devreye girmesinin ardından 26 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere 508 kalem ilacın fiyatında artışa gidildiğini açıklayan Başkan Ercanlı, bu ilaçların arasında diyabet ilaçları, diyaliz solüsyonları, kanser ilaçları, antibiyotikler, horman ilaçları, tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar, kronik hastalıklara ait ilaçlar, bazı serumların da bulunduğunu söyledi.

"Serumların bazılarında yüzde 200’ü aşan fiyat düzenlemesi var" ifadesinde bulunan Ercanlı'nın açıklamaları şöyle devam ediyor;

"Bu karar sorunu çözmek adına verildi. Vatandaşın ilaca erişimini kolaylaştıracak her adımı destekliyoruz. Ancak bu da sorunu anlık çözecek bir uygulama. Bir an önce ilaç fiyat kararnamesi ve geri ödeme sistemi günümüz şartlarına uygun hale getirilmeli. Aksi halde sadece kur baz alınarak atılan adımlar sorunu çözmeyecektir."

Bursa Arena

Fotoğraf: TRT Arşiv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.