İstanbul'da ekmeğe yüzde 20 zam yapıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) komisyonunda kabul edilen karara göre kentte ekmeğin kilogram fiyatı 6,25 TL'den 7,50 TL'ye, 200 gram ekmek 1.25 TL’den 1.50 TL’ye, 240 gram ekmek de 1.50 TL’den 1.75 TL’ye yükseldi.

"Kuru pasta da zamlanacak"

Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberde İTO 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir'in de görüşlerine yer verildi.

Un fiyatları başta olmak üzere maliyetlerindeki artışa dayanamayan esnafın cezaları göze aldığına dikkat çeken Demir, "Kuru pasta yapımının vazgeçilmezi olan bir yağ, 8 ay önce 70 TL iken şimdi 112 TL. Kuru pastada da zam kaçınılmaz olacak" diye konuştu.

Öte yandan, ekmek zammı taleplerinin neredeyse 1 sene sonra kabul edildiğine dikkat çeken Demir, şöyle konuştu:

Quote Message: Bu süre zarfı içinde maliyetler sürekli zamlanmaya devam etti. Dolayısıyla aylar sonra kabul edilen zam miktarları da yetersiz kaldı. Şu anda bir ekmeğin İstanbul genelinde 2 liradan satılması gerekiyor. Bu talep esnaf genelinde yaygınlaşmaya başladı. 2021’e girilmesiyle beraber yeni bir zam talebinde bulunacağız.

Bu süre zarfı içinde maliyetler sürekli zamlanmaya devam etti. Dolayısıyla aylar sonra kabul edilen zam miktarları da yetersiz kaldı. Şu anda bir ekmeğin İstanbul genelinde 2 liradan satılması gerekiyor. Bu talep esnaf genelinde yaygınlaşmaya başladı. 2021’e girilmesiyle beraber yeni bir zam talebinde bulunacağız.

Halk Ekmek'ten de zam gelmişti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek A.Ş. de 21 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere 250 gram ekmeğe zam yapmıştı, ekmeğin fiyatı 75 kuruştan 1 liraya yükselmişti. (BBC Türkçe)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.