İşçilerden maaş protestosu: "Bize ekmek yoksa size pasta yok!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İzmir'in Menemen ilçesindeki serbest bölgede ve Sasalı’da faaliyet gösteren rüzgar türbini fabrikası TPI Kompozit'in işçileri, ücret artışı talebiyle Kurban Bayramı öncesinde başlattıkları iş bırakma eylemini sürdürdü. Fabrikaların bahçesinde toplanan işçiler, "Bize Ekmek Yoksa Size Pasta Yok" ve "Açlıktan Ölmeyiz Biz Bu Yoldan Dönmeyiz" sloganları attı.

TPI Kompozit işçileri, bayram öncesinde, Menemen'deki serbest bölge ve Sasalı’daki fabrikaların bahçesine çıkarak iş bırakma eylemi yapmıştı. Petrol- İş Sendikası üyesi işçiler, asgari ücretin üzerine yüzde 5 iyileştirme yapılmasını içeren teklifi kabul etmediklerini, enflasyon ve hayat pahalılığı dikkate alınarak ücretlerde daha fazla artış yapılması taleplerini iletmişti. 3 günlük direnişin ardından işverenin 100'den fazla işçiyi işten çıkardığı ileri sürülmüştü. Bunun üzerine, fabrika bahçelerindeki protesto gösterilerini yoğunlaştıran Petrol- İş Sendikası üyesi işçiler, diğer yandan da iş bırakma eylemi başlattı.

İş bırakan işçilere, işten atılan arkadaşları da destek verdi. Bugün fabrika bahçelerinde toplanıp, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde bir yürüyüş yapan işçiler, "Bize Ekmek Yoksa Size Pasta Yok", "Açlıktan Ölmeyiz Biz Bu Yoldan Dönmeyiz" sloganları attı.

İşçiler, "Bir tane işçi arkadaşımız geride kalmadan, istedikleri zammı almadan direniş bitmeyecek" açıklamasını yaptı.

TPI Kompozit'te zam teklifini yüzde 9'a kadar çeken işveren ile sendikacılar arasında görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Halk TV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.