İkinci “Kızılelma” Azerbaycan semalarında

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Araç Algılama ve Yüksek Hızlı Tartı Sistemi Projesi Ana Yönetim Merkezi'nin açılış töreninde bir Kızılelma’nın daha Azerbaycan semalarında uçacağını duyurdu.

ASELSAN'ın hazırladığı Araç Algılama ve Yüksek Hızlı Tartım Sistemi Projesi Ana Yönetim Merkezi, Azerbaycan'da hizmete açıldı. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Araç Algılama ve Yüksek Hızlı Tartı Sistemi Projesi Ana Yönetim Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Azerbaycan’da gerçekleşen törende Bağcı, "Bayraktar'ımız var. Bugün Azerbaycan'ın güvenliği için Azerbaycan semalarında uçuyor. ‘Kızılelma’mız var. İkinci Kızılelmamız Azerbaycan semalarında uçacak. Türkiye, Azerbaycan'la Şuşa Deklarasyonu'na dayalı işbirliğini genişletiyor” açıklamasında bulundu.

Etkinliğe Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı’nın yanı sıra şirketin Bakü Temsilcisi Özgür Kurum, Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakan Yardımcısı, Çalışma Grubu Başkanı Rahman Hummetov ve diğer yetkililer de katıldı.

AZERBAYCAN VE BAYKAR TEKNOLOJİ ARASINDA ORTAKLIK PROTOKOLÜ

Baykar Teknoloji Azerbaycan şirketi, 3 Nisan 2023 tarihinde kurulmuştu. Azerbaycan'da kurulan Baykar Teknoloji iştirakının insansız hava aracı sistemleri üreteceği ifade edilmişti. Bugün, Baykar Teknoloji ile Azerbaycan arasında ortak üretim için iyi niyet protokolü imzaladı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Aqil Kurbanov, ortak insansız hava aracı sistemleri üretimi yapabilmesi için iyi niyet protokolüne imza attı. Törende, Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı, Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ramiz Tahirov yer aldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.