Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Şimdi normale döndük

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den önemli açıklamalar "Yaşanan kur atakları aslında normal olmayan bir şeyin tartışılmasıydı, şimdi normale döndük" dedi.

TRT yayınında ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Nebati "Bu değişim aslında bir normalleşme. Son birkaç aydır yaşanan kur atakları aslında normal olmayan bir şeyin tartışılmasıydı, şimdi normale döndük. Önümüzdeki yıl bunun semerelerini açıkça göreceğimiz bir yol olacak" ifadelerini kullandı.

"Çin'den sonra dünyada ikinci olarak büyüyen ülke konumuna geldik" diye Nebati şöyle devam etti:

Türkiye 46 ülkeye 1 milyarın doların üzerinde ihracat yapıyor. Türkiye sadece bir şey üretmiyor. Sadece bir şeye odaklanmış değil. Bundan sonra katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz.

"Bankalarımız güçlü, sermaye yeterlilik oranımız da gayet iyi. Bütçe açığımız düşük. Yüzde 3,5 demişiz, 3,5'un da altında. Dünya cari açıkla, bütçe açıklarıyla uğraşırken Türkiye yüzde 3,5'un altında bütçe açığıyla gidiyor.

Nebati TÜSAİD'a da, "sakın muhalefetin gazına gelmeyin. Siz bize tavır takınırsanız, bu millet size tavır takınır. Bizim sizinle alıp veremediğimiz yok, yine birlikte çalışacağız" sözleriyle seslendi.

TRT ve BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.