Gram altında 1500 TL'yi görür mü?

Altın fiyatlarında yaşanan sert dalgalanma yatırımcının dikkatini çekmeye devam ediyor. Peki gram altında 1500 TL sevileri görülür mü? Ata Yatırım  Hazine Müdürü Yalaz Özkanlı ile Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş milliyet.com.tr'ye cevapladı.

Peki gram altında 1500 TL sevileri görülür mü? İşte detaylar...

Konuyla ilgili Milliyet'in haberinde açıklamalarda bulunan Ata Yatırım  Hazine Müdürü Yalaz Özkanlı şu ifadeleri kullandı: "ABD'de açıklanan fabrika siparişleri Şubat ayında -0,7% daralmaya işaret etti.  ABD fabrika siparişleri son dört ayda üç kez daralmış oldu.  Ekonomik aktivitede zayıflamaya işaret eden bu veri sonrasında ABD getiri eğrisinin resesyon endişeleri nedeni ile gerilediğini gözlemledik. 

Dolar getirilerinde yaşanan bu düşüş ABD para biriminin zayıflamasına ve buna paralel altın fiyatlarının da 2.025 dolara kadar yükselmesini beraberinde getirdi.

Önümüzdeki hafta ise ABD enflasyon verisi ve Fed toplantı tutanakları ileriye dönük para politikası beklentilerinin şekillenmesi açısından takip edilecek."

İŞTE ALTIN FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞİN NEDENİ?

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "ABD’de geçtiğimiz haftalarda takip ettiğimiz bankacılık krizi,  Fed’e yönelik faiz artış politikasında görülen düşüş beklentilerinin yükselmesi, OPEC tarafında görülen sürpriz üretim kesintisi kararının akıllara resesyon riskini  getirmiş olması ve tüm bu maddelerin şimdiye kadar açıklanmış olan istihdam verilerinin resesyon riskini kısmen teyit etmesi güvenli liman algısında olan altını desteklediğini düşünüyoruz.

GRAM ALTIN 1500 TL SEVİYELERİ GÖRÜLÜR MÜ? 

Gram altın tarafına baktığımızda ise Gram altında kısa vadede 1215, orta vadede ise 1170 destek seviyeleri korunduğu taktirde yükseliş potansiyelini koruyor. 1500 gibi psikolojik bir direnç seviyesini konuşmak için öncelikle 1400 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması gerektiği kanısındayız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.