Geçen Sene de Bilmişti! Yapay Zeka Asgari Ücreti Kuruşu Kuruşuna Hesapladı

Asgari ücret bir ay sonra belli olacak. Ekonomistler tahminlerini sıralasa da kulislere yansıyan rakam giderek düşüyor. Son tahmin yapay zekadan geldi.

Asgari ücrette maraton başladı. Geçen sene 11.402 TL olarak belirlenen asgari ücreti 11 bin 825 TL olarak tahmin eden yapay zeka bu seneki tahmininde kuruşu kuruşuna tahmin etti. Yapay zeka geçen sene de çok yaklaşmıştı.

Microsoft'un yapay zeka hizmeti, "2024 yılında asgari ücrette yeni tutar ne kadar olur?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Asgari ücretin 2024 yılındaki zam oranı henüz belli değil. Ancak, (...) tahmini olarak, 2024 Ocak ayı asgari ücret artış oranı yüzde 40.33 olacak. (...)
Buna göre, 2024 yılında asgari ücretin net tutarı tahmini olarak 15,707.39 TL olacak."

asgari-001.jpg

Google'ın yapay zekası ise şu tahmini yaptı:

2024 yılı için asgari ücret henüz belirlenmedi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Aralık 2023 tarihinde ilk toplantısını yapacak. Komisyon, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için 2023 yılı sonuna kadar enflasyon verilerini değerlendirecek.

Halktv de yer alan Ekonomistlerin tahminlerine göre, 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücretin 15-16 bin TL civarında olması bekleniyor. Bu tahminler, 2023 yılı sonuna kadar enflasyon verilerinin yüksek seyretmesi beklentisine dayanıyor.

Anahtar Kelimeler:
Asgari ücretYapay Zeka
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.