Gayrimenkul devi resmen iflas etti! ABD'nin dev gökdeleni Chrysler binası satışa çıkarıldı

Küresel ekonomik kriz dünyayı sarsarken iflas haberleri her geçen gün çoğaldı. Son olarak ünlü gayrimenkul devi iflas etti.

New York'un simgelerinden olan Chrysler Binası'nın sahibi olan Signa geçtiğimiz günlerde iflas bayrağını çekmişti. Yeni yaşanan gelişmeye göre ise Avusturya mahkemesi, Chrysler Binası'nın güç durumdaki ortak sahibi Signa Holding'e ikonik New York City gökdelenindeki hisselerini satma emri verdi.

Ünlü emlak ve perakende holdinglerinden biri olan Signa, ekonomik kriz nedeniyle iflas ettiğini açıklamıştı. Signa'nın borçları Financial Times'da yer alan habere göre, 2022 sonundaki 2 milyar Euro'dan 2023 yılındaki eylüle kadar 5 milyar Euro'ya yükseldiği belirtilmişti.

newyors1.jpeg

Şirketin iflas ilan etmesinden bir ay sonra Signa'nın yöneticisi yaptığı açıklamada, Chrysler Binasındaki hissesini satmanın yanı sıra mahkeme kararıyla diğer çabaların yanı sıra şirketin özel jetinden vazgeçmenin Rene Benko tarafından kurulan mülk ve perakende devinin kurtarılmasına yardımcı olacağını açıkladı.

The Wall Street Journal'a göre Signa'nın 77 katlı binadaki hissesinin değeri, New York emlak patronu Aby Rosen'in şirketi RFR Holding ile güçlerini birleştirerek yaklaşık 150 milyon dolara toplu olarak satın almasının üzerinden dört yıl geçtikten sonra hemen belli olmadı.

newpork3.png

Şirket borçlarını ödemekte zorlandığı için Almanya'daki beş şantiyesinde de inşaat durdu. Signa'nın bordrolu çalışan sayısı 42'den sadece sekize indirerek yüzde 81 gibi şaşırtıcı bir kesinti yaptı.

Halktv'nin aktardığı habere göre, Yönetici Christof Stapf yaptığı açıklamada, "Yatırımların ve varlıkların hızlandırılmış satışı için bir tasfiye planı başlatıldı" ifadelerini kullandı.

İflas haberi, küresel ekonomik krizin etkilerinin giderek arttığını bir kez daha gözler önüne serdi. Signa'nın iflası, dünyanın en büyük gayrimenkul piyasalarından biri olan New York'ta da önemli bir sarsıntıya neden oldu.

Chrysler Binası, New York'un en ikonik yapılarından biri olarak kabul ediliyor. 77 katlı bina, 1930 yılında tamamlandı ve 1931 yılına kadar dünyanın en yüksek binası unvanını taşıdı.

Chrysler Binası'nın satışının, New York'un gayrimenkul piyasası üzerinde nasıl bir etki yaratacağı merak ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.