FED faiz kararını açıkladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Küresel piyasaları ilgilendiren ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı bugün açıkladı. FED, piyasa beklentilerine uyarak politika faizini yüzde 0-0,25 bandında sabit tutma kararı aldı.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) bugün itibarıyla günlerdir beklenen faiz kararını açıkladı. Banka, fonlama faizi veya politika faizi olarak tanımlanan faizleri yüzde 0-0,25 aralığında tuttu. Öte yandan, FED Başkanı Powell mart ayında artış olacağını ve yakın zamanda bir faiz artırımının olasılıklar arasında bulunduğu kaydetti.

Fed faiz kararını açıkladı

FED BAŞKANI POWELL’DAN AÇIKLAMA

FED Başkanı Jerome Powell, faiz kararı sonrası yapılan basın toplantısında salgın döneminde ekonomik büyümeye ilişkin şunları söyledi:

“Artan enflasyon ve güçlü iş piyasası ortamında, politikamız gelişen ekonomik ortama göre kendini uyarlamaktadır. Ekonomik aktivite geçen yıl güçlü bir şekilde genişledi. Mali ve para politikası desteği de hane halkının ve işletmelerin sağlıklı finansal koşulları ile birlikte ekonominin dirençli olduğunu bizlere gösterdi. Kovid-19 vakalarının son dönemde çok hızlı bir şekilde artması elbette ekonomik büyümeyi bu çeyrekte aşağı yönlü baskılayacak.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.