Dolar/TL 7.35'in üzerini gördü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Haftaya düşüşle başlayan döviz kurları, haftanın ikinci gününde yükselişe geçti. Dün 7.21'e kadar çekilen dolar/TL, bugün 7.35'in üzerine çıktı. Euro/TL ise 8.80'i geçti.

Dolar/TL'de, ABD 10 yıllık tahvil getirisinin ani bir şekilde yüzde 1.6 seviyesinin üzerine çıkması sonrası yaklaşılan 7.5'li seviyelerden getirilerdeki yükselişin durmasıyla dün 7.25'in altına kadar geriledi.

Sputnik ve Dünya'nın aktardığına göre yüzde 2'nin üzerinde gerileyen dolar ve euro, Türk Lirası karşısında bugün değerlendi. 

Sabah saatlerinde yatay seyreden döviz kurları, piyasaların açılmasıyla yönünü yukarı çevirdi. Dün, 7.21'e kadar geriledikten sonra 7.30'un hemen altında tamamlayan dolar/TL, bu sabah 7.35'in üzerine çıktı.

Euro/TL için de 8.80'i aştı. Euro, Türk Lirası karşısında geçen hafta içerisinde 9.10 seviyesini gördükten sonra dün 8.70'e kadar çekilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.