Doların yönü nasıl olacak?  Destek ve direnç noktaları

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Geçtiğimiz haftaya 8.22 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesinde hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmış ve bu hareketlenmeler ile birlikte parite, Ramazan Bayramı sebebiyle yurtiçinde piyasaların da kapalı olduğu günlerde 8.51 seviyelerini test etti.

Böylelikle USDTRY paritesi geçtiğimiz haftayı yüzde 2.5 seviyesinin üzerinde değer kazanımı ile kapattı. Yeni haftaya ise 8.44 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesinde piyasalar gün içerisinde yurtiçinden açıklanacak olan Bütçe Dengesi ekonomik verisini takip edecek. Veri ile birlikte TL varlıkların volatilite artacaktır.

Geçtiğimiz hafta ABD kanadından gelen TÜFE verisi izlenmiş ve veri beklentilerin üzerinde gelerek son yılların zirvelerini görmüştü. Beklentileri aşan enflasyon verisi ile birlikte FED’in faiz oranlarında değişikliğe gidebilme ihtimali beklentilerden daha önce olabileceği riskini oluşturdu ve dolar endeksinde toparlanma yaşanmıştı.

Haftanın ilk işlem gününde ABD kanadına baktığımızda 15:30’da açıklanan New York Empire State İmalat Endeksi verisi izleniyor. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak, yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 8.50140 – 8.57193 seviyeleri direnç noktaları olarak; 8.40115 – 8.32610 – 8.22460 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

 İnfo Yatırım ve Hibya Haber Ajnsı
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.