Dolar Yeniden Rekora Koşuyor

Dolar ve euroda yaşanan hareketlilik devam ediyor. Dolar 29 lira seviyesine yerleşirken euro da kendi rekoruna yakın.

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun ardından yükselişe geçen döviz kurunda Merkez Bankası'nın 6 kez faiz artırma kararına rağmen hareketlilik sürüyor.

Dolar güne 29 zirvesinde başladı, 28,99 lira seviyesinde seyrediyor. Euro ise 31,25'ten işlem görüyor.

YENİ ZİRVE

Dolar/TL, Eylül ayı başından beri günlük sınırlı yükseliş içeren bir eğilimde ilerledi. Kurdaki bu eğilim yabancı fon akışı başlaması desteğiyle aralık ayı başında birkaç gün yavaşladı ancak devam etti. Kurda yeni zirve 29.06 oldu.

Halktv'de yer alan haber verilerine göre TL, dolar karşısında son dönemde sınırlı değişim gösterse de yıl başından beri yüzde 35.5 değer kaybetti. Kur üzerinde kamu kontrolünün gevşediği Haziran ayından bugüne TL'deki değer kaybı ise yüzde 28.6 oldu. Euro ise güne sınırlı yükselişle 31.25 bandında işlem görüyor.

Anahtar Kelimeler:
KurlarDöviz Kurları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.