Dolar ve altını olanlar dikkat!

Merkez Bankası’nın faiz artırımı sonrası dolar ve altında yön değişti. Dolar/TL 26 lira seviyesine çıkarken, gram altın 1600 lira seviyesini geçti. Peki altın ve dolarda yükseliş devam eder mi?

Altın ve dolar fiyatlarında yaşanan hareketlilik yatırımcının dikkatini çekmeye devam ediyor.  Peki altın ve dolarda yükseliş devam eder mi? Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş merak edilen soruları cevapladı.

Yavaş milliyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Powell’ın senatoda ve en son Fed toplantısında yapmış olduğu faiz artırım ve enflasyon vurgusu altında baskı oluşturdu.

Buna ek olarak da ABD’de büyümenin beklentiyi de aşmış olması altındaki geri çekilmede etkili olduğu görüşündeyiz. Yurt içi piyasalardaki gram altına baktığımızda ise kurlarda görülen artışların etkili olduğunu görmekteyiz. Kurlarda adil değere ulaşana kadar dövizde ve gram altındaki yükselişin devam edeceğini düşünüyoruz.

BORSADA REKORLARIN DEVAMI GELİR Mİ?

Seçimlerden sonra para politikasına yönelik belirsizliklerin giderilmesi ve gerekli adımların atılmaya başlanmasıyla birlikte BİST100 endeksinde yükselişleri gördük.

Yükselişlerde bankacılık hisselerinin de katılmış olmasıyla birlikte rekor seviye test edilmiş oldu. Endeksin artan kur ve seçim gölgesinde kalan finansallarının henüz fiyatlanmadığını ve yükseliş trendinin düzeltmelerle de olsa devam edeceği kanısındayız.

DÖVİZ KURLARINDA DENGELENME NE ZAMAN OLUR? BEKLENTİLER NELER?

Dövizde dengelenmenin şu an itibariyle ne zaman olacağını söylemek güç ve bunun için öncelikle politika faizinin nereye gideceğini bilmemiz gerektiğini düşünüyoruz.

Politika faizine yönelik bir yönlendirme olması halinde kurlardaki dengelenme sürecine yönelik daha iyi yorumlar yapılacağını söyleyebiliriz.”

ERAJANS

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.