“Dolar Fed'in para piyasası adımları ile 1 yılın düşüğüne gerileyebilir”

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Morgan Stanley'nin döviz stratejisti, e-posta notunda Fed'in para piyasasını rahatlatmak için attığı adımların Dolar Endeksi'ni bir yıldan uzun bir sürenin düşüğüne çekebileceğini söyledi.

HT Bloomberg'in haberine göre, Morgan Stanley'nin Döviz startejisti tarafından Çarşamba günü paylaştığı e-posta iletisinde Fed'in ABD para piyasalarında sakinliği sağlamak için Hazine tahvili alımlarını sürdürmesi çağrılarını dikkate alması durumunda doların bir yıldan uzun bir süre önce görülen seviyelere gerileyebileceği belirtildi.

Moran Stanley döviz starteji biriminin küresel yöneticisi Hans Redeker, “Merkez bankasının tahvil alımlarıyla banka rezervlerine 250 milyar dolar eklemesi durumunda ABD Dolar Endeksi'nin Ocak'a kadar 95'e, gelecek yılın sonuna kadar 91'e gerilemek için alanı bulunuyor.” dedi.

Dolar Endeksi (DXY) TSİ 10:30'da yüzde 0.13 artıda 99.26 puanda seyretti.

Morgan Stanley'nin geniş çapta kabul gören düşüncesine göre Fed'in rezerv fazlasını para politikası hedeflerine ulaşması için gerekli olan 1.5 trilyon dolar seviyesine çıkarmak için böyle yapması gerekiyor.

Redeker, Perşembe günkü telefon mülakatında “Rezerv fazlası yükselirken dolar düşer. Bu ilişkin 2014'ten beri istikrarlı.” dedi ve doların piyasadaki dolar arzındaki artıştan kaynaklı baskıyla karşı karşıya olduğunu ekledi. 

Anahtar Kelimeler:
DolarFEDKurlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.