Dizel Yakıt Fiyatları İşte Bu Yüzden Benzini Geçti!

Geçmişte ekonomik olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen dizel yakıtlar, son yıllarda benzin fiyatlarını sollamış durumda. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), trafikteki otomobillerin yakıt dağılımına yönelik son veriyi paylaştı. Ortaya çıkan tablo, "İşte bu yüzden motorin fiyatları benzini solladı" yorumlarına neden oldu.

Haziran ayında akaryakıt fiyatlarına gelen vergi eklemesinin ardından haftalardır peş peşe gelen zamlarla birlikte araç sahipleri, depolarını doldurmak için adeta bir servet harcıyor.

Yaşanan zamlar sonucunda motorin fiyatları, benzin fiyatlarını da sollamış durumda. Peki yıllarca benzine göre ekonomik olmasıyla övülen dizel yakıtlar, nasıl oldu da benzin fiyatlarını solladı?

DİZEL KULLANIMI BENZİN KULLANIMINI GEÇTİ

Halk Tv nin haberinde yer alan TÜİK'in "Trafikteki Otomobillerin Yakıt Dağılımı" raporuna göre, Türkiye'de 2004 yılı itibarıyla trafikteki araçların yüzde 75'i benzinliydi.

Yıllar içerisinde benzinli araçların dolaşımdaki payı düşüş gösterirken, dizel araçların kullanım yüzdesi artmaya devam etti. 2024 yılı itibarıyla trafikte bulunan her 100 araçtan 35.5'i dizel, 33.3'ü LPG ve 28.9'u benzin kullanıyor.

whatsapp-image-2024-02-20-at-20-29-40.jpeg

Bir başka deyişle, yıllar önce her 4 araçtan 3'ünün benzinli olduğu Türkiye'de, şu anda benzinli araçlar trafikte en az kullanılan yakıt türü.

İŞTE BU YÜZDEN MOTORİN FİYATLARI BENZİNDEN DAHA FAZLA

Dizel araçların trafikteki payının artması ve benzinli araçların sayısının düşüş göstermesi, akaryakıt türleri arasındaki fiyat dengelerini de altüst etti. Yıllarca çok tercih edilmesi nedeniyle pahalıya satılan benzin, artık motorinin oldukça altında.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.