Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Emekli maaş zamlarıyla ilgili: "Yıl sonuna kadar çalışmalarımızı sonuçlandırmayı öngörüyoruz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Emekli maaşlarına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Emeklilerimizle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabileceklerini ve yıl sonuna kadar çalışmalarımızı sonuçlandırmayı öngördüklerini ifade eden Cevdet Yılmaz, OVP'nin gerçekçi olduğuna yönelik değerlendirmeler aldıklarını söyleyerek, en önemli unsurun bunun uygulanması olduğunu belirtti.

Siyasi iradeyle politika ve reformların hayata geçirileceğinin altını çizen Yılmaz, "Büyümenin kompozisyonu değişti. Büyüme enflasyona katkı verici bir çerçevede şekillendirildi." dedi.

OVP'de sapma olup olmayacağı ile ilgili de konuşan Yılmaz, mevcut verilerle en gerçekçi tahminleri yaptıklarına inandıklarını ifade etti.

Yılmaz'ın açıklamaları özetle şöyle sürdü;

 "Kanuni ve idari olmak üzere iki paket çalışmayı düşünüyoruz. Yatırım Ortamı Eylem planının ilk paketini sonbaharda Meclis'e sunmayı planlıyoruz.  Mali disiplin en güçlü kazanımdır. Orta Vadeli Program'ı mali disiplin anlayışıyla hazırlandı. Kamu tasarrufları artacaktır. Bütçe açıklarının azalması, toplam tasarrufları artırdı.

OVP'nin 4 temel amacı var. Birinci amaç depremin rehabilitesi ve riskleri azaltmak. Enflasyonda tek haneye düşerken bile büyüme ve istihdam devam edecek.

Enflasyon farkının yansımasının memur emeklilerinin maaşlarında görecektir. Emeklilerle ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabileceğiz ve bu konuda çalışmaları yıl sonuna kadar sonuçlandırmayı öngörüyoruz"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.