Cumhurbaşkanı Cuma günü "Karadeniz'de keşfedilen enerji kaynağı" konusunu mu açıklayacak?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bloomberg News'te yer alan habere göre, Türkiye Karadeniz'de bir doğal gaz enerji kaynağı keşfetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, “Cuma günü kamuoyu ile yeni bir müjdeli haberi paylaşacaklarını” belirtmişti.

Dünya'nın Bloomberg News'ten aktardığı ve konunun doğrudan bilgiye sahip iki kaynağa dayandırıldığı habere göre, Türkiye Karadeniz'de bir enerji kaynağı keşfetti ve bu kaynak muhtemelen doğal gaz.

İki yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Cuma günü kamuoyu ile yeni bir müjdeli haberi paylaşacaklarını” belirtmesinin ardından konuştu. Erdoğan aynı zamanda Doğu Akdeniz’de arama, tarama çalışmalarının devam edeceğini söylemişti. Cumhurbaşkanlığı, konuya ilişkin yorum yapmadı.

Petrokimya ve enerji hisselerinde artış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘müjde’ açıklamaları sonrası, piyasada hareketlilik arttı. BIST yüzde 2’yi aşan primle 1,118 seviyesine kadar yükseldi. Bu arada borsada enerji ve petrokimya hisselerinde yüzde 10’a varan artışlar dikkat çekti. Petkim, Tüpraş, Zorlu Enerji, Aygaz, Ak Enerji, Ayen Enerji ve Naturel Gaz açıklama sonrası değer artışlarıyla öne çıkan hisseler oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.