Beijing Otomobil Fuarı’nda dünya devleri ve 82 yeni model

BURSA ARENA / Haber Merkezi

10 gün süren 2020 Beijing Otomobil Fuarı (Auto China 2020), dünya otomotiv endüstrisi için büyük moral oldu.

Bu yılın başından beri Covid-19’un etkisi altında Cenevre, Kuzey Amerika ve Paris otomobil fuarları iptal edildiği için dünya genelinde düzenlenen tek A dereceli otomobil fuarı olarak Beijing Uluslararası Otomobil Fuarı’ndan yüksek beklentiler vardı.
 
Volkswagen, Benz, Toyota, Lexus, Porsche ve Bentley gibi dünya markalarının yetkilileri, salgın nedeniyle küresel otomobil sanayiinin sektör ve tedarik zincirlerinin ağır darbeye uğradığını, farklı ülkelerin otomobil piyasalarının farklı derecede etkilendiğini, Çin piyasasının ise ısındığını belirtti. Nisan ayından beri Çin piyasasında aylık üretim ve satış miktarlarında geçen yılın aynı dönemine göre artışlar gerçekleşti.
 
Beijing Otomobil Fuarı’nda birçok uluslararası şirket toplam 82 yeni model tanıttı, dünya otomobil sanayiinin en ileri teknolojileri gösterildi. Volkswagen şirketi eylül ayından beri Hefei kentinin 16 kilometrekarelik alanındaki 80 kilometre uzunluğundaki yollarda oto sürüş testi yapıyor. Öte yandan Shanghai Uluslararası Otomobil Fuarı’nın tarihi de 19-28 Nisan 2021 olarak açıklandı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.