Bayram şekeri görücüye çıktı

Kurban bayramına sayılı günler kala Bursa’da bayram şekerleri pazarlarda ve marketlerde görücüye çıktı. Peki bayram şekeri fiyatları nasıl? Tezgahlarda yoğunluk başladı mı?

Kurban bayramı’na sayılı günler kala Bursa’da çarşı ve pazarda bayram heyecanı başladı.

Marketlerde ve pazarlarda birbirinden renkli ve albenili şeker, çikolata lokumlar görücüye çıktı.

Pazarlarda şeker ve çikolatanın kilogram fiyatı 100 lira ile 230 lira arasında satıcıya sunuluyor.

Marketlerde ise çikolata ve bayram şekeri fiyatı 100 lira 300 lira arasında değişkenlik gösteriyor.

“SATIŞLAR ARTACAK

Son zamanlarda toz şekerde yaşanan fahiş fiyat artışının bayram şekerlerinin de fiyatının artmasına sebep olduğunu belirten Tuz Pazarı esnafı, vatandaşların önceki bayramlara göre alım gücünün düştüğünü ifade etti.

Tuz Pazarı esnafı, şu an satışlarda bir yoğunluk başlamadığını ilerleyen günler artmasını beklediklerini söyledi.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELİNCE ŞEKERE DE 10 LİRA ZAM GELDİ

Pazar esnafı yeni asgari ücretin belirlenmesinden sonra bütün şekerlere 10 lira zam yaptığını açıkladı. Pazar esnafı “Asgari ücrete gelen zammın ardından müdürlerimiz aradı ve tüm şeker, çikolata fiyatlarına 10 lira zam yapın” ifadelerini kullandı.

“FİYATLARIMIZ GEÇEN BAYRAMKİYLE AYNI DİYEBİLİRİZ”

Bayram şekeri ve çikolatası hakkında değerlendirme yapan Pazar esnafı Orhan Çağlayan, “Bayramın vazgeçilmezi şeker ve çikolatalar tezgahlara indi. Fiyatlarımız geçen bayramdakiyle aynı diyebiliriz. Birkaç üründe ufak değişiklik yaptık onunda toptan fiyatına gelen zam ve çevre perakende satışına ayak uydurmak için yapıldı. Bugün asgarî ücrete zam geldi diye böyle bir algı oluşmasın sakın öyle bir şey yok. Bir de biz bu ürünleri saklama koşuluna uygun ve tarihi yeni olduğu için ramazan bayramında alıp bugünleri düşünmüştük zam geleceğini. Fiyatlarımız biraz daha vatandaşın alım gücüne uygun olsun diye stoklama demeyelim, ama bu şekilde bir saklamaya tâbii tutup tezgâhlarımıza indirdik” diye konuştu.

“VATANDAŞIN ÖNCELİĞİ GİYİM”

Esnaf Çağlayan, “Şeker çikolata satışlarımız iki gün olsu tezgahları açalı şu an beklemedeyiz. Biraz da olsa rağbet var ama kurban bayramına yaklaştıkça son günlerine doğru tâbii artacağını bekliyoruz. Vatandaş özellikle giyim ve kurban alışverişine önem verdiği için kurbanlıklarda fiyatlar yüksek olduğu için alım gücü ne olur, beklemedeyiz. Mutluyuz inşallah alışverişler güzel olacak diye düşünüyoruz. Şekerleme ürünleri 100 liradan başlıyor 130 liraya kadar.Çikolatalarda yine 100 liradan başlıyor marka ve kalitesine göre 230 liraya kadar gidiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

ERAJANS

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.