ASKIDA FATURA bir gelenek halinde yayılmaya başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Koronavirüs salgını sebebiyle, ekonomik anlamda sıkıntı çeken ve faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Askıda Fatura uygulamasını başlatmıştı. Her geçen gün uygulamaya katılan illerin sayısı artıyor. Son katılım Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden. Uygulamanın başlayacağını duyurulan Belediye Başkanı Muhittin Böcek ilk 10 faturayı kendisinin ödeyeceğini duyurdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi de vatandaşlarına destek olmak amacıyla, Askıda Fatura uygulamasına katılacağını duyurdu. Salgın yüzünden evde kalmak zorunda olan ya da işten çıkartılan vatandaşlar faturalarını ödemekte zorlanınca devreye, "Askıda Fatura" uygulaması girdi.

İLK 100 FATURA BELEDİYE BAŞKANINDAN

ASAT faturaları için geçerli olan uygulamada, ilk 100 faturanın belediye başkanı tarafından ödeneceği duyuruldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Böcek, "Her zaman zor durumda olan vatandaşlarımızın yanındayız. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız" ifadesini kullandı.

"BİZ DE BU UYGULAMAYI BAŞLATTIK"

Aylık faturalarını ödemekten zorlanan vatandaşlar için destek olacaklarını ifade eden Belediye Başkanı, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

"İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyemizin başlattığı bu uygulama örnek oldu ve biz de başlattık. Askıda fatura uygulaması başlatarak aylık faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleriyle, bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmek isteyen yardımsever vatandaşlarımız Antalya Büyükşehir Belediyemizin internet sitesi üzerinden askıya alınan faturalara ulaşarak ödeme yapabilir" (kamupersoneli)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.