Asgari Ücret Komisyonu müzakereleri devam edecek, ikinci toplantı 15 Aralıkta

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Asgari Ücret Tespit Komisyonunda önceki gün başlayan görüşmelerin ardından belirlenecek olan miktar için müzakereler başladı. Komisyonun ikinci toplantısı 15 Aralık 2020m tarihinde yapılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabından Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışma takvimini paylaştı. Yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında komisyon, ikinci toplantısını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) ev sahipliğinde yapacak. Komisyon, 15 Aralık ve 22 Aralık’ta iki adet toplantı yapacak.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR? 2021 YILINDA NE KADAR OLACAK?

Toplantılar neticesinde, halen bekar bir işçi için aylık brüt 2 bin 943 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 324 lira 71 kuruş olarak uygulanan asgari ücret için 2021 yılı için yeni miktar belirlenecek.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.