Asgari ücret belli oldu!

Asgari ücretin Temmuz 2023'te yapılacak ara zammı belli oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun bugün yapılan 3. toplantısının ardından temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zam belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücretin net 11 bin 402 TL olduğunu duyurdu. Buna göre asgari ücret yılın ikinci yarısında brüt 13 bin 414 TL olarak belirlendi. Bakan Işıkhan, ara zammın 1 Temmuz 2023 itibarıyla geçerli olacağını söyledi.

YÜZDE 34 ZAM YAPILDI

Ocak 2023'ten bu yana asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldığını belirten Işıkhan, asgari ücret desteğinin 400 TL'den 500 TL'ye çıkarıldığını söyledi. Işıkhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"2023'ün ikinci yarısında geçerli olacak brüt asgari, ücret tutarı 13 bin 214 lira, net asgari ücret tutarı 11 bin 402 lira olarak belirlenmiştir. Yaptığımız bu artışla yüzde 34 gibi enflasyon oranının hayli üzerinde refah payını içeren bir oranla ara zammı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısına göre de asgari ücreti yüzde 107 oranında artırmış bulunuyoruz. Ayrıca şunu da açıklamak istiyorum, geçtiğimiz 6 ayda 400 lira olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulamaya devam edeceğiz"

"MARKET FİYATLARININ KONTROL ALTINA ALINMASI GEREKİYOR"

Toplantıya katılan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay açıklamasında, "Geçen yıl ara zamda yüzde 30 civarı zam verilmişti. Bugün yüzde 34. Asgari ücreti artırıp enflasyon belli bir noktaya gelmezse önemi kalmıyor. Emeği geçen herkese teşekür ediyorum. İnşallah bu enflasyon kontrol altına alınır, zamlar olmaz. Hem asgari ücreti artırıp enflasyon belli bir noktaya gelmezse önemi kalmıyor. Marketteki fiyatların bir an önce kontrol altına alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise, "Süreç boyunca hep beraber azami gayret gösterdik. Dengeli rakam için çalıştık. İmkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak rakama 'evet' demenin memnuniyeti içindeyim. Üçlü mutabakatla asgari ücreti tekrar güncelledik. Bu birliktelikten de memnuniyet duyuyoruz. İşverenler olarak zorlu dönemeçlerden geçiyoruz, üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız" dedi.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU ARALIK AYINDA YENİDEN BİR ARAYA GELECEK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında yeniden bir araya gelerek, 1 Ocak 2024 tarihinde yeni zammı belirleyecek.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.