Altında yatırımcıyı korkutan dalgalanma

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Altın fiyatları, büyük merkez bankalarının bu haftaki faiz oranlarındaki ‘güvercin’ tutumu nedeniyle son iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Ons altın, dün, ABD istihdamının Ekim ayında beklenenden fazla arttığını gösteren verilerin yol açtığı düşüşten sonra toparlanarak haftayı yüzde 1.47'lik yükselişle 1819 dolar seviyesinden kapattı.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, uzmanlar ons altının 1800 doların üzerinde kalıcı olması halinde bir sonraki direnç seviyesinin 1875 dolar olacağını ifade ediyor.

ABC Bullion'un küresel genel müdürü Nicholas Frappell, Yatırımcı ilgisi hâlâ çoğunlukla hisse senedi piyasalarında ve altın 1.835 doların üzerine çıkana kadar, güçlü ilgi çekmek için yeterli momentuma sahip olmayabilir” dedi.

KAPALIÇARŞI ALTIN FİYATLARI

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı dün 565,97 lira oldu.

Cumhuriyet Ata Lira 3 bin 762 liradan, 22 Ayar Bilezik (Gr.) 515,60 liradan, tam altın 3 bin 762 liradan, yarım altın bin 829 liradan ve Çeyrek altın 914 liradan satıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.