Altında yatay seyir devam ediyor

Altın, ABD hizmet sektörü faaliyetinde yaşanan sert yükselişin Fed’in faiz artırım ihtimaline dair fiyatlamaları artırmasıyla yaşadığı düşüşün ardından istikrar kazandı.

Altın, Çarşamba günü ABD ekonomik verilerinin beklenenden daha güçlü gelmesiyle Fed’in bu yıl faizleri tekrar artırabileceği yönündeki fiyatlamaları tetiklemesi sonrası yaşadığı düşüşün ardından yatay seyretti.

Spot altın ons başına 1.920 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 1.655 TL seviyelerinden alıcı buluyor.

Piyasa fiyatlamaları, ABD hizmet sektörü faaliyetinde yaşanan keskin artışın ardından Fed’in Kasım ayında çeyrek puanlık faiz artışına dair fiyatlamalar yüzde 50’nin üzerine çıktı.

Swap yatırımcıları hafta başında faiz artış ihtimalini yüzde 40’ın altında fiyatlıyordu.

Öte yandan doların güçlenmesi de değerli metalin ABD para birimi üzerinden fiyatlanması nedeniyle altını uluslararası alıcılar için daha pahalı hale getirdi.

Erajans

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.