Altın fırladı! Son 7 ayın en yüksek seviyesini gördü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dolardaki yükselişin ardından tırmanışa geçen altının gram fiyatı 522,5 lira ile son 7 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Merkez Bankası'nın (TCMB) yüzde 19 düzeyindeki politika faizine karşın, politik ve ekonomik gelişmelerin etkisiyle dolar 8.5995 liralık yeni tarihi yüksek düzeyini gördü. Dolardaki yükselişten etkilenen gram altın şu sıralar 521 liradan, çeyrek altın 854 liradan, cumhuriyet altını ise 3 bin 481 liradan satılıyor.

SON 7 AYIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Cumhuriyetin haberine göre, önceki gün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 518,3 liradan tamamladı. Yeni güne de yükselişle başlayan altının gram fiyatı, 9 kasım 2020'den bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 522,5 lirayı gördü. Gram altın, 521 liradan işlem görüyor.

ÇEYREK VE CUMHURİYET ALTINI

Aynı dakikalarda çeyrek altın 854 lira, cumhuriyet altını da 3.481 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 1.890 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

ONS ALTIN

Analistler, altının ons fiyatındaki gerilemeye karşın yurt içinde yükseliş eğilimindeki dolar kurunun altın fiyatlarını desteklediğini ifade etti. Teknik açıdan ons altında 1.900 doların direnç olarak öne çıktığını aktaran analistler,1.870 ve 1.855 doların destek konumunda olduğunu kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.