34 ülkeye ihracat yapan Bursalı Şirket iflas etti

Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizden ülkemizde etkilenmeye devam ediyor. Ham madde fiyatlarındaki artış ve tedarik sorunu şirketleri iflasa sürüklerken bir kötü haber daha geldi. Türkiye'nin önde gelen çeyiz markasıydı! 34 ülkeye ihracat yapan dev şirket iflas etti. Yüzlerce çalışanın işine son verildi. 

Pandeminin ardından etkili olan küresel kriz etkisini sürdürüyor. Özellikle Avrupa'nın göbeğinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'da körüklenen İsrail-Filistin gerilimi ekonomiyi altüst etmiş durumda. Şirketlerden peş peşe iflas haberleri gelirken son olarak acı haber ülkemizden geldi. Türkiye'nin önde gelen çeyiz markasıydı! 34 ülkeye ihracat yapan dev şirket iflas etmek zorunda kaldı.

TÜRKİYE'NİN ÇEYİZ DEVİ İFLAS ETTİ

Merhaba'da yer alan habere göre; Bursa merkezli faaliyet gösteren ve 1985 yıllında İbrahim Özdemir ve Semra Özdemir tarafından kurulan Özgür Çeyiz iflas etti.

Mahkeme bu üzücü kararı onayladı.

yeni-proje-2024-04-14t183812-102.jpg

YÜZLERCE ÇALIŞAN İŞİNDEN OLDU

Şu an için Armes Home olarak faaliyet gösteren ve 34 ülkeye ihracatta bulunan dev şirket iflas etti.

Konkordato ilan eden firma ile ilgili kritik kararı ticaret mahkemesi verdi. Konkordato talebi reddedildi ve firmanın resmen iflasına karar verildi.

Alınan karar ile birlikte yüzlerce çalışan işinden olmuş oldu.

İşte mahkeme tarafından verilen o karar;

yeni-proje-2024-04-14t183728-026.jpg

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.