Duygu yönetimini belki ilk kez duyuyorsunuz. Çünkü bizlere genelde duyguları kontrol etmek öğretilmiştir. Bu da duyguları bastırmak demektir.

Duyguların farkına varıp, duygu akışını kontrol ederek davranışları yönlendirmektir duyguları yönetmek…

Duyguları yönetebilmek için kişi öncelikle kendini ve duygularını tanımalıdır. Kişinin kendini tanımasının iki boyutu vardır; maddi ve ruhi boyutlar.

Maddi boyut kişilik, ruhi boyut ebedi öz tarafıdır.

Duyguları yönetmek için birey önce kişilik özelliklerini tanımalıdır. Duyguların farkına varılması ile bu süreç başlar. Ebedi özün tanınması ise kendini gerçekleştirmek ile olur.

Duygularının farkına vararak insan duyguların meydana gelme nedenlerini anlar. Duyguların farkında olmak insanın fiziksel, ruhsal sağlığını pozitif yönde etkiler. Toplumun sağlıklı olması için insanlar duygularının farkında olmalı ve onu sağlıklı bir şekilde ifade etmeliler.

Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki duygusal farkındalığı yüksek olan insanlar daha uzlaşmacı oluyor, saldırgan eylemlerde bulunmuyor.

Duyguların farkına varmak ve yönetebilmek için Dünya Değişim Akademisi’nde birçok değişim programı mevcut.

Bunlardan bazıları şöyle: “Kaybetme Duygusundan Özgürleşme”, “Kıskançlığı Aşma Sanatı”, “Kin Duygusundan Özgürleşme”, “Kurban Olma Duygusundan Özgürleşme”, “Narsist Duygulardan Özgürleşme”, “Nefretten Özgürleşme”, “Öfkeyi Dönüştürme Sanatı”, “ Utanma Duygusundan Özgürleşme”, “Üzüntülerden Özgürleşme Sanatı”, “Yalnızlık Duygusundan Özgürleşme”.

Değişim çalışmaları iki bölümden oluşuyor; her çalışmanın temasını oluşturan kısa teorik kısım ve çalışmanın esas kısmını oluşturan pratik kısım.

Pratik kısım; nefes teknikleri, beden hareketleri, derin gevşeme bölümlerinden oluşmaktadır. Teorik kısım konuyu daha iyi anlamayı sağlayan aydınlatıcı kısa metinlerdir.

Her bir program 8 çalışmadan oluşur ve her çalışma 45 dakika sürmektedir. Herkes uygulayabilir.

Değişim çalışmalarını herkese tavsiye ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercüment 1 yıl önce

Harika bir yazı... Teşekkürler...

Avatar
Burcu 1 yıl önce

Teşekkür ederiz

Avatar
Burcu 1 yıl önce

Teşekkür ederiz değerli bilgiler için

Avatar
Zeynep Erdoğan 1 yıl önce

Harika tşk