Yunanistan'dan Türkiye sınırında görev alan askerlere teşvik!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yunanistan, 5 yıl sonra Ege ve Doğu Akdeniz’deki sorunlarını ele almak için istikşafi görüşmelere başlanmasının ardından gerilimi tırmandıracak adımlar attı. İstikşafi görüşmelerin başladığı gün Yunanistan, Fransa’dan 18 Rafale savaş uçağının alımına ilişkin anlaşma imzaladı. Öte yandan, zorunlu askerlik süresini uzatan Yunanistan, Türkiye sınırında görev alan askerlere teşvik sistemi getirdi.

Yunanistan yaklaşık 5 yıl sonra Türkiye ile dün istikşafi görüşmelere başladı. kapsamında masaya döndü. İstikşafi görüşmelerin başladığı gün, Yunanistan Fransa’dan 18 Rafale savaş uçağının alımına ilişkin anlaşmayı imzalamasının ardından gerilim tekrar tırmandı. Ayrıca TRT Haber’in haberine göre; Atina yönetimi 2021 yılında savunma harcamalarına rekor bütçe ayırdı. Savunma bütçesini 5 kat artıran Yunanistan, 2 buçuk milyar euroluk bütçenin tamamını silahlanma için tahsis etti. Yunanistan’ın sıra dışı silahlanma girişimi uluslararası raporlara da yansıdı. Silahlanma Endeksi 2020 raporu, Yunanistan’ın en çok silahlanan ülkeler sıralamasında 12’nci sıraya yükseldiğini bildirdi.

TÜRKİYE SINIRINDA GÖREV ALANLARA 3 AY ERKEN TERHİS

Öte yandan Yunan hükumeti, zorunlu askerlik hizmetine yönelik de düzenlemeye gitti. Askerlik 9 aydan 12 aya çıkarıldı. Ayrıca Türkiye sınırı ve Ege adalarında askerlik yapacaklara teşvik sistemi getirildi. Bu bölgelerde askerlik yapmayı tercih edenler için askerlik süresi 3 ay kısaltıldı. 2025 yılına kadar orduya 15 bin profesyonel asker alınması kararlaştırıldı.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.