Yunanistan'da okul kapatma kararına YTB’den tepki

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Yunanistan'ın Batı Trakya Türklerine yönelik sistemli baskısının sürdüğünü belirterek, hak ihlallerine son verilmesi çağrısında bulundu.

Batı Trakya Gündem gazetesinin bildirdiğine göre, Türkiye Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Yunanistan'ın Batı Trakya Türklerine yönelik sistemli baskısının sürdüğünü belirterek, hak ihlallerine son verilmesi çağrısında bulundu.

Başka Eren Türkçe ve Yunanca olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yunanistan Lozan ile bağdaşmayan bir tutumla Batı Trakya Türk Azınlığına sistemli baskısını eğitim üzerinden sürdürüyor. Baba köyüm Kızılağaç'taki okul da kapatıldı. Gümülcine'deki 5 asırlık Medrese-i Hayriye de sindirilmeye çalışılıyor. Bu hak ihlallerine son verilmeli.

Η Ελλάδα, με μια ασυμβίβαστη στάση στη Συνθήκη της Λωζάνης, συνεχίζει την συστηματική της πίεση στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης μέσω της εκπαίδευσης. Έκλεισε το σχολείο στο πατρικό μου χωριό Ραγάδα. Συνεχίζεται προσπάθεια καταστολής του Ιεροσπουδαστηρίου Χαϊριγιέ Κομοτηνής που είναι 5 αιώνων. Αυτές οι παραβιάσεις πρέπει να σταματήσουν."

Anahtar Kelimeler:
Yunanistan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.